XS
SM
MD
LG

EL: Barsa se osvetila Efesu nakon produžetka, Alba produžila krizu Armanija

Foto: Euroleague

Košarkaši Barselone savladali su Efes sa 95-93 i to nakon produžetka.

Efes je bolje otvorio susret. U napadačkoj prvoj četvrtini, tim Ergina Atamana je bio bolji te je vodio 25-20. I u drugom periodu, Efes je nastavio sa dobrom igrom te je na odmor otišao sa deset poena prednosti. U trećem periodu, Barsa je zaigrala bolje ali je Efes čuvao vodstvo te je sa šest poena prednosti ušao u poslednji period.

Barsa je odlično otvorila poslednji period i serijom 13-2 došla je do preokreta. Efes se nije predao te je bacanjima Larkina došao do 80-80. Imala je Barsa napad za pobjedu ali je Mirotić promašio. Barsa je bolje otvorila produžetak. Nakon faula Plajsa nad Dejvisom i tehničkih za Atmana i Plajsa, Barsa je bacanjima došla do +7. Efes se nije predao. Vratili su se, imali i napad za pobjedu ali je Simon promašio.

Šanli je vodio Barsu do pobjede protiv svog bivšeg tima sa 24 poena dok je Efes predvodio Micić sa 26 poena. Ovo je inače bila repriza finala Evrolige u kome je Efes nadigrao Barsu.

Alba je došla do još jedne pobjede. Ekipa iz Berlina slavila je na svom terenu sa 81-76 protiv Armanija te je produžila krizu gostiju. Armaniju je ovo četvrti vezan poraz.