XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Jokić u tripl-dabl seriji, Lejkersi nikako da uhvate ritam

Foto: Denver Stuffs

U proteklih par dana bilo je dosta zanimljivosti na terenima NBA lige. S obzirom da je petak, vrijeme je za novi pregled najbolje košarkaške lige na svijetu.

-Bruklin je i dalje lider na Istoku sa omjerom 17-8. Netsi su savladali Dalas pa izgubili od Hjustona. Protiv Dalasa su gubili 17 razlke u 3/4 ali je Dalas počeo ''ciglariti'' u šutu što su Netsi iskoristili te su predvođeni Durentom i Hardenom napravili preokret. Bez Durenta, izgubili su na gostovanju kod Hjustona. Čikago je na 17-9 uz brojne probleme jer su trenutno bez Vajta, Karuza i DeRozana. I tako oslabljeni su savladali Denver. Potpuno su pretrčali Nagetse, imali 17-0 iz kontri a opet su lijepo vrtili pik. Potom su rutinski poraženi na gostovanju kod Klivlenda.

-Milvoki je na 16-10. Na Janisov rođendan dobili su Klivlend. Iako su Kavsi dugo bili u igri, upravo Janis je bio najzaslužniji za pobjedu sa sjajnom 4/4 a i Midlton je imao dva bitna pogotka. Potom su izgubili na gostovanju kod Majamija. Bio je to prvi poraz ove sezone kada igraju sva trojica iz trija Janis-Midlton-Holidej. Presudio je Strus koji je pogodio četiri troke u 4/4 a valja napomenuti da je meč karijere odigrao Kejleb Martin dok je Taker igrao sa velikom energijom. Majami je inače na 15-11. Oni su bez Batlera i dalje dok će Adebajo nekih 40ak dana biti van terena. Prije pobjede nad Baksima, izgubili su od ekipe Memfisa i nisu imali ni šansu da dobiju meč.

-Vašington je na 15-11. Oni su u krizi i igraju dosta lošije nego na startu sezone. Izgubili su od Indijane pa su u produžetku dobili Detroit. Gubili su na poluvremenu pa ih je u dobar ritam uveo Poup. Na kraju je Kuzma bio heroj jer je pogodio trojku za pobjedu. Klivlend je na 14-12. Odigrali su dobar meč protiv Baksa, imali neke šanse možda i da dodatno zakomplikuju meč ali ih nisu iskoristili. Potom su dobili Čikago poprilično lagano uz još jednu dominaciju Garlanda i Moblija. Filadelfija je takođe na 14-12. Oni su dobili Hornetse dva puta iskoristivši to što su Hornetsi u problemu sa izostancima radi Kovid protokola. U oba meča Embid je bio sjajan. U prvom 40+ partija a u drugom je vezao osam poena u završnici. Potom su ubjedljivo izgubili od Jute.

-Radi Kovid protokola Šarlot ne može računati na Rozira, LaMela Bola, MekDenijelsa i Plamlija. I takvi su odigrali dva sjajna meča protiv Filadelfije. Prvi su izgubili u produžetku gdje im je za nešto više falio bolji doprinos Bridžisa i Hejvorda. U drugom meču su pali u završnici. Poveli su trojkom Vašingtona 98-97 ali je Embid sa svojih vezanih osam poena riješio meč. Sada su na 14-13. Atlanta je igrala samo sa Minesotom. Iskoristili su neigranje Rasela, rano stekli destak poena prednosti i rutinski slavili. Boston je na 13-12 nakon dva poraza u Los Anđelesu. Od Lejkersa su lako izgubili dok ih je Tejtum vratio u igru protiv Klipersa ali nisu imali snage za potpuni preokret.

-Niksi su na 12-13. Prvo su savladali Sparse u gostima rutinski a vrijedi reći da je Beret šutirao trojke 7/8 u tom meču. Potom su rutinski izgubili kod Indijane gdje su defanzivno bili loši. Toronto je izgubio od Oklahome pa je na 11-14. Gubili su 13 razlike pa su serijom VanVlita poveli. Trojkom Muskale, Oklahoma je povela sa 110-109. VanVlit je prodorom pokušao donijeti pobjedu, promašio a iako su poentirali iz odbojke, zakasnili su i nisu slavili. Indijana je savladala Vašington iako im je davala par prilika za povratak dok su Nikse rutinski savladali i sad su na 11-16.

-Golden Stejt je na 21-4. Prvo su deklasirali Orlando a onda savladali Portland 104-94. U drugom poluvremenu su riješili meč. I opet se desilo da Kari ima odličnu podršku ostatka ekipe. Pul je bio maestralan u drugom poluvremenu, Oto Porter pogodio trojku pod faulom na startu 4/4 a u 4/4 je i Bjelica imao nekoliko lijepih poteza. Portland je i dalje bez Lilarda i vidjećemo kad će se vratiti. Sansi su na 20-4. Oni su savladali Sparse a opet nije bilo Bukera. Bio je to sličan meč onom u gostima sa Sparsima. Vodili su cijelo vrijeme ali su dozvoljavali Sparsima da se vraćaju u igru.č U završnici susreta Pol je imao nekoliko sjajnih poteza a Krauder i Džonson su pogodili neke bitne trojke.

-Juta je na 18-7. Oni su dobili ubjedljivo Minesotu a zatim i Filadelfiju. Memfis je na 15-11. Memfis je savladao rutinski Majami. Potom su izgubili od Dalasa u meču gdje nisu imali šut ali su i sudije donijele par odluka na njihovu štetu. Potom su dosta rutinski savladali Lejkerse. Klipersi su ostvarili dvije pobjede pa su na 14-12. Savladali su ubjedljivo Portland a onda su zamalo prokockali pobjedu protiv Bostona ali su je ipak sačuvali bacanjima Zupca.

-Dalas je na 12-12. Oni su izgubili od Netsa u meču gdje su ispustili čak 17 poena prednosti jer su ostali bez šuta za tri poena u završnici meča. Potom su utisak popravili pobjedom kod Memfisa. Lejkersi su na 13-13. Odigrali su sjajan meč protiv Bostona i slavili su rutinski. Međutim, onda opet jedna katastrofalna partija i poraz protiv Memfisa. Denver je na 12-13. Dobili su Pelikanse a gubili su od Bulsa i Sparsa. Nije im pomoglo ni to što je Jokić imao tripl-dabl us va tri meča. Prosto, klupa Denvera je ispod svakog ozbiljnog nivoa.

-Minesota je u seriji od četiri vezana poraza pa je na 11-14. Izgubili su rutinski od Atlante i ubjedljivo od Jute a problem je taj što su trenutno bez Rasela. Na istom omjeru je i Sakramento. Oni su vezali tri pobjede a tokom sedmice su samo savladali Orlando u revolveraškom obračunu. Portland je na 11-15. Oni su izgubili od Klipersa i Golden Stjeta ali imaju problema sa povredama i Lilarda i MeKaluma. 

-Što se ostatka lige tiče, Sparsi igraju dobro i dalje ali nekako kao da imaju bar dvije pobjede manje nego što bi trebali imati. Oklahoma je prekinula seriju poraza dok je Hjuston u velikom naletu. Imaju sedam pobjeda zaredom i to sve od trenutka kad je Sajlas odlučio da razdvojio Kevina Portera i Grina jer su u tim pobjeama minimalno vremena bili zajedno na parketu.