XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Morent i družina igraju sjajno, vratio se Klej

Foto: Memphis Grizzlies

Proteklih par dana gledali smo dosta dobre košarke u NBA ligi. Pošto je ponedeljak, vrijeme je za pregled NBA lige.

Čikago je sa 26-11 prvi na Istoku. Dobili su Vizardse što je bila njihova deveta pojbeda u nizu i imali su čak šestoricu igrača sa 15+ poena. Potom ih je dobio Dalas i prekinuo im seriju jer su Mavsi sjajno šutirali u drugom poluvremenu. Netsi su na 25-13. Prvo ih je deklasirao Milvoki pa su u produžetku savladali Sparse poenima Tomasa. Majami je na 25-15 a tokom vikenda su razbili Sanse uz ponajbolje izdanje Robinsona u sezoni.

Milvoki je na 26-16. Spomenuli smo pobjedu nad Netsima a onda ih je dobio Šarlot. Pokušali su se vratiti iz minusa preko Janisa ali su Hornetsi završili posao. Filadelfija je na 22-16 nakon što je razbila Sparse. livlend ima dva poraza više. Oni su savladali Portland. Vodili su veći dio meča a krizu su imali krajem 3/4 i 4/4. Tada su Mobli i Osman izvukli Kavse i odbili su nalet Portlanda. U završnici su Blejzersi opet prijetili ali serijom 11-0 u minut ipo, Klveldn je završio posao. Potom su izgubili od Golden Stejta u meču gdje su veoma loše gradili skok.

Toronto je na 20-17. Oni su iskoristili Jutine izostanke pa su sigurno dobili taj meč. Potom su dobili i Nju Orleans uz dosta muke. VanVlit je pogađao trojke u završnici a Buše je imao dva bitna pogotka. Šarlot je na 21-19 nakon što su savladali Bakse. Vizardsi su na 20-20. Izgubili su od Bulsa a onda uz dosta muke dobili ekipu Orlanda. Kuzma je odigrao nevjerovatno sa 20+20 partijom. 

Boston je na 19-21. Oni su imali +25 protiv Niksa ali su dozvolili preokret i pobjedu Niksa. Sredio ih je Beret trojkom za pobjedu a opet je protiv njih bio sjajan Furnije. Ipak, uspjeli su se osvetiti i ubjedljivo dobiti Nikse u novom meču. Niksi nakon ovih mečeva imaju isti omjer. Atlanta je na 17-22 i izgubila je od oba tima iz Los Anđelesa. Izgledaju užasno, bez energije i uopšte ne liče na sebe iz prošle sezone.

Golden Stejt je na 30-9. Oni su bez Karija izgubili kod Pelikansa a onda su dobili Klivlend u meču u kome se vratio Klej Tompson nakon 941 dana pauze. Sansi su na istom omjeru. Dobili su Kliperse koji su se držali dobro do 4/4 ali više nisu mogli. Nakon toga su Sansi ubjedljivo izgubili od Majamija. Juta je sa par izostanaka lako izgubila kod Toronta a onda ih je dobila Indijana uz sjajnu partiju Sabonisa.

Memfis je u nevjerovatnoj seriji. Imaju devet uzastopnih pobjeda i omjer 28-14. Dobili su Detroit i oba tima iz Los Anđelesa a sve mečeve su lako dobili. Morent izgleda nevjerovatno i leti po terenu. Neodoljivo podsjeća na početke Derika Rouza a odlično igraju i ostali. Dalas je na 22-18. Dobili su Hjuston pa su prekinuli seriju Bulsa uz jak tripl-dabl Dončića. Denver je na 20-18 a tokom vikenda su savladali Sparse rutnski dok ih je Oklahoma dosta namučila. Jokić je odigrao sjajno oba meča a Rivers je bio X faktor protiv Tandera.

Lejkersi su na 21-20. Dobili su lako Atlantu ali su i tako izgubili od Memfisa. LeBron i dalje igra nevjerovatno ali ostali ga i ne prate najbolje. Minesota je na 20-20 nakon pobjeda nad Tanderom i Hjustonom. Klipersi su izgubili od Finiksa i Memfisa lako a dobili su Atlantu te su na 20-21. San Antonio i dalje drži deseto mjesto sa 15-24 a isti omjer ima i Portland koji izgleda mnogo mnogo lošije od Sparsa. Sakramento ima 16 pobjeda ali iz više mečva a blizu su i Oklahoma i Pelikansi.