XS
SM
MD
LG

Pobjednica dana: Danka Kovinić

Foto: Australian Open

Gren Slem turniri u svijetu tenisa su najznačajniji turniri i svi na njima žele ostvariti dobre rezultate. Svaki Slem ponudi i neke sjajne priče a trenutno jedna od najljepših priča sa ovogodišnjeg Australijan Opena vezana je uz Crnogorku Danku Kovinić.

Kovinić godinama igra dobar tenis. Igrala je i tri finala ali nikada nije došla do trofeja. Najbolji rang imala je kada je bila 46. teniserka svijeta a trenutno je na 98. mjestu. Međutim, i pored odličnih rezultata, falilo joj je da na nekom Slemu dođe bar do treće runde. E konačno je došao red da se i to desi i to na kakav način.

Kovinić se u drugom kolu sastala sa Emom Radukanu. Britanka koja je osvojila US Open prošle godine te je dobila deset od 11 mečeva koliko je odigrala na Slemu. Samim tim, ušla je u ovaj meč kao veliki favorit. Međutim, Danka je ipak pokazala da favoriti ne pobjeđuju uvijek.

Meč je počeo sjajno za Britanku te je duplim brejkom povela sa 3-0. Međutim, Danka je napravila veliki preokret te je sa 6-4 dobila set. Imala je Britanka prednost brejka i od starta drugog seta ali je Danka došla do 4-4. Ipak, novim brejkom Radukanu je sa 6-4 dobila set. Ključni gem u trećem setu bio je šesti gem kada je Danka napravila brejk te je na kraju sa 6-3 dobila set.

Danka je tako konačno došla do trećeg kola na Gren Slemu. Dugo je čekala da ostvari takav rezultat ali je konačno dočekala. Sigurno će joj mnogo značiti za samopouzdanje u nastavku karijere jer će sada sigurno i Danki biti lakše da igra najveće turnire.

Što se tiče, Australijan Opena tiče, slijedi joj još teži izazov jer u trećem kolu igra protiv Simone Halep. No, s obzirom na formu Rumunke, neće Danka biti ni tu bez šansi a svakako može dosta opušteno odigrati taj meč i iz te opuštenosti tražiti svoju šansu.