XS
SM
MD
LG

Jelena Koprena iz Mađarske: Liga je kvalitetna, nadamo se dobrim igrama i u nastavku sezone

Jelena Koprena govorila je za SportDC

Januar je mjesec kada su ženski fudbalski klubovi u Mađarskoj započeli zimske pripreme za nastavak sezone koji ih očekuje u martu, a jedan od njih je i Haladas Viktoria u kojoj natupa Jelena Koprena, reprezentativka Bosne i Hercegovine. 

Koprena je u Haladas stigla u junu, 2021. godine kada je prešla iz St. Mihalja Segeda za koji je nastupala preko dvije godine, a u karijeri je dugo nosila dres ekipe Banja Luke u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. Takođe bila je igrala i u Crnoj Gori za Breznicu. 

Jelena se javila iz Mađarske i podijelila sa nama svoje utiske sa dosadašnjih priprema. 

- Poslije zimske pauze, počeli smo sa pripremama prije nekih desetak dana, s tim da smo naravno prije ovoga kod kuće imali program za trening i rad. Što se mene tiče, kada sam se vratila u klub dobila sam nažalost covid, pa sam morala da pauziram nekoliko treninga, ali je sve u najboljem redu sada i tu sam sa ekipom. Kada je u pitanju rad i same pripreme, sve protiče u najboljem redu. Cure su raspoložene, isčekujemo nastavak sezone. U planu je nekoliko pripremnih utakmica sa klubovima iz Slovenije i Austrije. Ambicije su jasne, želimo da što bolje nastavimo i završimo sezonu, a relativno držimo dobru poziciju na tabeli. Za sada dijelimo sa DVTK četvrto mjesto sa istim brojem osvojenih bodova, što je za sada dobro. Cilj nam je da budemo među prve četiri ekipe na kraju sezone. Imamo mlad i ambiciozan tim, tako da vjerujem da će sve da ide po planu u nastavku sezone.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine istakla je kako je fudbal u Mađarskoj kvalitetan i da liga iz godine u godinu napreduje. 

- Mislim da je liga u Mađarskoj sada puno kvalitetnija nego prethodnih godina i da veoma dobija na značaju. Nije monotono, i svako svakoga može da pobijedi. Svaka utakmica je kao finale. To me iskreno raduje, jer samim tim se napreduje, timski i naravno kao individualno. Ja sam na ljeto prošle godine došla u ovaj klub, i mogu slobodno da kazem da mi je ovo do sada najbolji potez u karijeri. Što se tiče rada, sredine, profesionalizma, napredovanja, svega. Nadam se da će tako i da se nastavi, i da cemo ići samo uzlaznom putanjom, rekla je Jelena Koprena na kraju ovog razgovora.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6