XS
SM
MD
LG

EL: Šved srušio Uniks, Obradovićev Monako dva puta prokockao pobjedu protiv Reala

Foto: Euroleague

Košarkaši CSKA savladali su Uniks u 23. kolu Evrolige. CSKA je slavio u gostima sa 86-75.

Prvi period domaći su odigrali bolje te su predvođeni Lorenzom Braunom dobili prvi period sa 20-16. U drugom periodu, CSKA je zaigrao sjajno u defanzivi. Preokretom su na odmor otišli sa +5. U trećem periodu održavali su vodstvo te su sa +7 ušli u poslednji period. Pokušao je Uniks da se vrati ali Šved i Milutinov nisu dozvolili preokret.

Šved je završio meč sa 27 poena dok je Milutinov dodao 17. Lorenzo Braun i Hezonja predvodili su domaće sa po 21 poenom.

Sjajan meč odigrali su Monako i Real. Real je slavio u gostima sa 90-84 i to nakon dva produžetka. Vodio je Monako 66-60 u 4/4. Međutim, trojkama Jabuselea i Fernandeza, Real je došao do izjednačenja. Imao je Monako napad za pobjedu ali su odigrali loše pa je Bejkon promašio trojku za pobjedu. U prvom produžetku iali su 75-70 ali je Tavares pogodio za 75-75. Imao je Monako opet napad za pobjedu, opet odigrali loše a šut preko ruke promašio je Džejms. U drugom produžetku nisu mogli isparirati gostima pa je Real slavio.

Jabusele je predvodio Real sa 18 poena i deset skokova dok su domaće predvodili Dialo i Bejkon sa po 19 poena a Anđušić je dodao 14.