XS
SM
MD
LG

Dve decenije ponosa

Ponos fudbalskog Šamca

OFS Šamac izabrao najbolje za 2021.godinu

ŠAMAC – Fudbalski savez opštine Šamac dodelio je priznanja pojedincima i kolektivima koji su u minuloj godini ostvarili rezultate vredne svakog poštovanja. Iz opštinske administracije stiglo je uverenje da puna podrška šamačkom sportu neće izostati i u narednom periodu.

Čuvar mreže Borca Rajko Đurić najbolji je seniorski fudbaler ove sredine u 2021.godini. Tek mu je 19 godina, ceo život je pred njim, biće još priznanja.

„Od svoje 16.godine u Borcu sam. Stižem na svaki trening i drago mi je da je to neko vrednovao. Ovo mi je motiv za nova dokazivanja. Deda bio golman, otac bio golman i nemam pravo da narušim tu porodičnu tradiciju“, rekao je Đurić.

Najuspešniji fudbalski radnik je Vedran Miladinović iz FK“Crkvina“. Ovaj 33-godišnji ekonomista ističe da je priznanje nagrada za ostvareno i podstrek za nova dokazivanja.

„Ušao sam u Crkvinu da podignemo stanje na viši nivo. Glavni motiv je da uđemo u 3.ligu Republike Srpske, a bilo je teških trenutaka“, poručio je Miladinović.

Crvena zvijezda iz Obudovca dobila je nagradu za fer-plej, najbolji sudija je Slaviša Mitrović, prva fudbalerka je Borčeva Nikolina Stojanović, dok je najperspektivnija Petra Kurešević. Nemanja Bogdanović najbolji je pionir, a Bojan Pupčević nije imao konkurenciju u kadetskom uzrastu. Kod juniora Petar Marčeta je bez premca, a najperspektivniji fudbaler senior je Lazo Pavlović. Pioniri Pelagićeva najbolji su među ekipama, a Hajduk iz Batkuše prvi je u seniorskoj konkurenciji, dok je njihov trener Đorđe Vidaković dominirao u struci. Predsednik Fudbalskog saveza Šamca Simo Varadinović veruje da je svih 13 nagrada završilo na pravoj adresi.

„Iskreno se nadam da će priznanja sadašnjim laureatima biti motiv više da i u ovim teškim vremenima daju još veći doprinos razvoju fudbalskog sporta. Takođe, verujem da će svi ostali biti poneti ovim nagradama svojih kolega da i oni stvaraju, možda budu nagrađeni naredne godine, a sve u slavu fudbala“, poručio je Varadinović.

Načelnik Šamca Đorđe Milićević napomenuo je da je ova lokalna zajednica izuzetna sportska sredina.

„Šamac je jedna od najpoznatijih sredina u Republici Srpskoj. I lokalna zajednica tako se ponašala. I danas opština Šamac vodi računa o sportu, pa izdvajamo oko 300.000 maraka za sport. Odbojkašice iz Obudovca su u Premijer ligi BiH, a Borac kao fudbalski dragulj najmasovnija je sportska porodica na području Šamca. Fudbal je i najskuplji. Borac traje 102.godine. Podržaćemo reprogram, ako nam to Poreska uprava odobri. Ostaje gorak utisak da FS RS nije se založio u korist Borca. Nisu pokušali da se uključe u rešavanje ovog velikog problema. Međutim, Šamac je velika sportska sredina, izdržaće i ovo. Borac je veliki klub. Izdržaćemo sve ovo. Vidim novu upravu, vidim nove ljude, vidim elan. Šamac će ostati uz svoje klubove i sportiste, a nagrađenim čestitam i da beležimo sve bolje rezultate u narednom periodu“, poželeo je Milićević.

Pojedinci i kolektivi su tešku godinu 2021.učinili svojom. Sport je prilika da svako ko to želi može da napreduje.

Na dobro svih...

 

Rajko Đurić prima priznanje od Sime Varadinovića