XS
SM
MD
LG

Zašto su samo Rusi dopingovani?

Камила валијева

Спортски свијет још увијек се није, у потпуности, одморио од мрцварења најбољег тенисера свих времена Србина Новака Ђоковића у Мелбурну, сага је трајала данима и данима, а на помолу је нови спортски злочин, овај пут према “грешној” петнаестогодишњој руској клизачици Камили Валијевој.

Чудо од дјетета које је прије неколико дана на Зимским олимпијским играма у Пекингу задивило свијет четвероструким скоком на леду – једина која га је до сада извела – нашло се на нишану “стрељачког вода” оних који лажима бране истину и правду!

 

Да је била “допингована” још 25. децембра прошле године, на државном првенству у Санкт Петербургу, Камила Валијева је сазнала дан након екипног тријумфа Руског олимпијског комитета (тако се зове Русија на ЗОИ у Кини), када су “праведници” из ВАДА (Свјетска антидопинг асоцијација), са сједиштем у Штокхолму, објелоданили да је руска спортисткиња позитивна на триметазидин којим се лијечи ангина пекторис!

Како је уопште могуће, у данашњем “свијету правде и истине” да се “допингована” такмичарка нађе у Олимпијским играма? Да ли би ВАДА реаговала, рецимо, да је репрезентација САД била златна, а умјесто Камиле свијет задивила нека Џеки?

Шпански тенисер Рафаел Надал је у Мелбурну тријумфовао зато што је “најбољи”, побиједивши у контроверзном финалу разочараног Руса Данила Медведева чије реченице између редова крију сам спортски шовинизам у земљи кенгурских пашњака?

Питања просто звуче нелогично, али шта је са одговорима на њих?

Да пробамо да одговоримо…

 

Надал је постао шампион Аустралија опена из само једног разлога, што на њему није играо најбољи – Новак Ђоковић, због политичких игара!

Руски спортисти су већ годинама изложени “рентгенима” у “лабораторији” свјетских организација, не могу да наступају под именом и заставом своје отаџбине. За Русе не важи дух олимпизма, њих третирају противно свим актима и повељама, они који желе да одлучују и уништавају, не бирају средства да дођу до циља, без обзира на сво гађење праводљубивог и истонољубивог свијета. За “кројаче” новог свјетског поретка, којима спорт служи као “експериментални зец” за много веће “пројекте”, никаква правила не важе, јер су их они писали, они их и тумаче.

Ох Господе, каква заврзлама морала!

“Истина” о “допингу” Камиле Валијеве и истина о њеном нељудском прогону су двије сасвим дијаметрално супротне ствари. “Истина” и истина су, наизглед, само подударне. Суштински, лажи су увијек откривали стварне путеве ка истини.

Без обзира на епилог “случаја Пекинг” Камила Валијева је, већ сада, на највишем побједником постољу јер је натјерала моралне ругобе и сподобе да скину љепушкасте маске и покажу своја аветињска лица! Исто што је, недавно, урадио и Новак Ђоковић.

Ако неко мисли да све ово, Ђоковић и Валијева, немају никакве веза с нама, грдно се вара! Новак и Камила су нада и вјера истинског правдољубивог и истинољубивог свијета, који се уморио гледајући и слушајући разне конструкције “истине”.

Можда ће, једног дана, о свему да проговори и Данил Медведев, као и Саша Зверев, Јелена Исинбајева, Ана Курњикова, Јелена Јанковић, фудбалски тим Русије, али и Јозеф Сеп Блатер и Мишел Платини који су “убијени” јер је Русија добила организацију Свјетског првенства у фудбалу 2018. године, прије Сједињених Америчких Држава (у међувремену насљедник Блатера на челу ФИФА Швајцарац Ђани Инфантино жели да премјести сједиште ове организације из Швајцарске у САД).

Како је могуће то да никад ниједан амерички спортиста није допингован, а био је, рецимо, својевремено “позитиван” и Канађанин Бен Џонсон? Када се борио против Американца Карла Луиса!

Због чега кошаркашки тим Америке, састављен од играча из НБА лиге, никада не борави у олимпијском селу и не буде подвргаван антидопинг тестирању? Да ли су, на НБА паркерима, чисто спортско умијеће и физичка снага и издржљивост, без било каквих стимулативних средстава, и који организми могу да буду тако и толико издржљиви од великог броја утакмица и дугих путовања?

Да се не лажемо, лагање је смртни гријех!

Да ли је на “случају” Камиле Валијеве још једном доказано да је спорт роб политике, која све диктира, односно да су Међународни олимпијски комитет, Свјетска антидопинг организација и Међународна клизачка федерација заточеници и поданици америчког виђења свијета, боље речено једноумља?

Велика опасност се приближила човјечанству, све смо ближе тастеру да се мора кренути испочетка.

Ако се овако настави то ће да буде неминовно!