XS
SM
MD
LG

Održan 11. "Dan fudbala Republike Srpske": Aleksandar Vojnović najbolji fudbaler Republike Srpske

Fudbaler Borca, Aleksandar Vojnović, najbolji je fudbaler Republike Srpske za 2021. godinu po izboru Fudbalskog saveza Republike Srpske i Sportskog žurnala.

Na današnjoj manifestaciji "Dan fudbala" održanoj u Banskom dvoru u Banjaluci Aleksandar Vojnović je dobio nagradu "Velimir Sombolac", a uručio mu je selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković- Piksi. Pored njega, u konkurenciji su bili kapiteni Rudara i Sutjeske, Nemanja Pekija i Nikola Mojović.

Nagradu "Ratko Kragulj" za najboljeg sudiju dobio je Miloš Gigović, ispred Velimira Drinića i Damira Lazića.

Predsjednik Sutjeske iz Foče, Radenko Vasiljević dobitnik je nagrade "Ilija Pantelić" za najboljeg fudbalskog radnika. Ovu nagradu dobio je u konkurenciji Svetozara Krecelja iz Omarske i Dobojlije Miroslava Kršića.

Nagradu "Ilija Miljuš" za najboljeg trenera u 2021. godini dobio je mladi trener Krupe, Vladimir Ilić, a u konkurenciji su bili još i Marko Maksimović i Oleg Ćurić.

Najperspektivniji fudbaler Republike Srpske za 2021. godinu je golman Borca, Nikola Ćetković, i on je dobitnik nagrade "Srđan Kačar". Pored njega, nominovani su Danilo Teodorović od ove zime član Crvene zvezde, te Obrad Starčević iz dobojske Sloge.

Zlatnu plaketu FSRS za humanitarni rad u fudbalu i međunarodnu afirmaciju Republike Srpske dobio je Milorad Arlov, dok je generalni direktor Telekoma Srbije, Vladimir Lučić, dobitnik Zlatne povelje FSRS za afirmaciju i popularizaciju fudbalskog sporta i doprinos u njegovom progresu.

Priznanje "Ambasador fudbala . Mihailo Andrejević- Andrejka" po prijedlogu Sportskog žurnala pripalo je Nenadu Bjekoviću, aktuelnom predsjedniku Fudbalskog saveza Srbije, dok je Nagrada za životno djelo Zlatna povelja "dr Milan Jelić" za nesebičan angažman i entuzijazam u razvoju i popularizaciji fudbala Republike Srpske pripala Branku Lazareviću.

Selektor Srbije, Dragan Stojković- Piksi dobitnik je Zlatne povelje "Miljan Miljanić" za izuzetna ostvarenja u fudbalu, postignute rezultate i cjelokupni doprinos unapređenju i afirmaciji fudbalske igre, a nagradu mu je uručio srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.