XS
SM
MD
LG

Republika Srpska gradi Nacionalni stadion

Milorad Dodik i DRagan Piksi Stojković

Republika Srpska bi u naredne tri godine trebalo da izdvoji sredstva u visini od 100 miliona maraka za gradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona.

 


Ovo je na današnjoj manifestaciji 11. “Dan fudbala Republike Srpske” u Banskom dvoru u Banjaluci istakao Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, koji je bio u ulozi gosta na fudbalskoj svetkovini koja je ove godine imala i poseban značaj zbog jubileja – 30 godina postojanja Fudbalskog saveza Republike Srpske.
-Želim ovdje da vam kažem nešto, Fudbalski savez Republike Srpske treba da obezbijedi lokaciju za Nacionalni stadion Republike Srpske i svi oni koji trebaju da se uključe u ovaj projekat treba to da urade već danas, a u naredne tri godine možemo da obezbijedimo 100.000.000 maraka za taj projekat. Stadion treba da bude izgrađen po najboljim i najvišim standardima, da bude reprezent ne samo fudbala već i naše zajednice, da svi zajedno budemo ponosni. Dakle, potrebna nam je lokacija, nadam se da će ovaj grad obezbijediti uslove, potreban nam je regulacioni plan i projekat i Republika Srpska će finansirati izgradnju Nacionalnog stadiona – istakao je Milorad Dodik.