XS
SM
MD
LG

Zvezda odbila učestvovati u licemjerstvu i politikanstvu

Foto: Euroleague

Niko normalan nije za ratove. Rat je najveće zlo koje postoji i u njemu uvijek stradaju nedužni i sirotinja. Tako je bilo u svakom ratu a tako će biti i u svakom budućem ratu koji bude bilo gdje vođen.

Međutim, pored samog rata, koji je sam po sebi zlo, problem su i druge stvari. Najveći problem, kao i u drugim stvarima, jeste licemjerstvo. To licemjerstvo opet je došlo do izražaja i na utakmici Žalgirisa i Zvezde u Evroligi.

Naime pred sam meč bila je ideja da ekipe drže baner na kojem piše ''stop ratovima''. Međutim, taj baner nije bio posvećen svim zemljama gdje se vode ratovi nego samo Ukrajini jer je bio u bojama ukrajinske zastave. Zvezdini košarkaši nisu htjeli držati baner i radi toga ih je publika izviždala. Ma koliko im litvanski navijači zviždali, jasno je da su košarkaši Zvezde ispravno postupili.

Jasno je da je ljudsko društvo maksimalno podijeljeno ma koja tema bila u pitanju. Sve može da se shvati ali dijeliti ratove je krajnji bezobrazluk i krajnje licemjerstvo. 

Da li se to samo u Ukrajini dešava zlo ? Šta ćemo sa ratovima po Siriji, Palestini, Afganistanu i svakoj drugoj državi gdje su se Amerikanci umiješali i izazvali rat ? Kamo puste sreće da se samo zlo dešava u Ukrajini. Bio bi svijet mnogo ljepše mjesto za život. Ali jasno nam je svima da nije tako.

I zato, jedini način da se da nekakva poruka je ta da se istakne bijeli baner sa porukom stop ratovima. Tako bi se dala podrška svima. Ovo što su uradili u Žalgirisu je čisto politikanstvo i licemjerstvo.

Neki će osuditi potez Zvezdinih košarkaša. Međutim, s obzirom na to kakav je baner bio i koliko je diskriminatoran u stvari, Zvezdini košarkaši postupili su na jedini moguć i ispravan način.