XS
SM
MD
LG

Bujak osvojio evropsku bronzu, pa najavio: Cilj mi je okačiti svjetsku medalju oko vrata

Takmičar Slavije, Davor Bujak, i sa četvrtog Evropskog prvenstva na kojem je nastupio vratio se sa medaljom. Ovaj put, on je na Kritu u U21 konkurenciji osvojio bronzanu medalju.

- Zadovoljan sam, prezadovoljan. Moglo je i bolje, ali naravno biće i bolje. Do ovakvih uspjeha ne bih mogao doći bez svoje Slavije, trenera Danijela Blažića, svojih drugara, prvog tima, moje druge porodice i naravno bez podrške svojih roditelja. Zahvaljujem se i Nedeljku Matiću i kladionicama Sport plus, načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiši Katiću i gradonačelniku Istočnog Sarajeva, Ljubiši Ćosiću koji su nam pomogli da odemo na Evropsko prvenstvo. Zahvalio bi se i treneru reprezentacije Republike Srpske, Nemanji Rapiću, sekretaru Džiu džicu Saveza Republike srpske Nataši Prpiću koji su bili uz nas na Kritu, i izabrali baš nas pet takmičara da predstavljamo našu državu i savez u punom sjaju. Idemo dalje još jače i bolje, rekao nam je Davor Bujak.

Njemu je cilj da se u 2022. godini okiti svjetskom medaljom, a nastupiće i na Balkanskom prvenstvu u Banjaluci.

- U septembru je ako Bog da, naš Savez domaćin otvorenog Balkanskog prvenstva u Banjaluci. Planiram da nastupim u kategoriji juniora i seniora do 85 kilograma. Nakon toga, u oktobru nam slijedi opet Svjetsko prvenstvo u Abu Dabiju, gdje također planiram učestvovati i ispraviti prošlogodišnje greške. Za ovu godinu glavni cilj mi je okačiti svjetsku medalju oko vrata.