XS
SM
MD
LG

Boston je zaključao Durenta

Foto: Boston Celtics

Bostonova odbrana ove sezone je impresivna, pogotovo od Ol Stara na ovamo. Punu potvrdu svoje moći, ta odbrana je dobila u drugom meču plej ofa protiv Netsa. Nisu dobro počeli, mučili se ali su odbranom došli do pobjede.

Netsi su odlično otvorili meč. Punili su reket i dobro su branili prodore na startu meča. Napadački su izgledali dobro i imali su odgovor na ''svitch'' odbranu Bostona. Imali su Netsi dobar dio prvog perioda dvocifrenu prednost. Međutim, završnicu prvog i početak drugog perioda nisu odigrali dobro.

Prije svega, nisu dobro branili kornere što im je bio problem tokom cijelog meča. Na prelazu iz prvog u drugi period, šou je ukrao Grent Vilijams. On je sinonim za defanzivu međutim, u ovim momentima pogodio je tri trojke. Sa te tri trojke je ostavio Boston na dobrom zaostatku iako nisu igrali dobro.

Opet su se Netsi odvojili u drugom periodu i došli su i do +17 u jednom momentu. Najzaslužniji za to je bio sjajni Dragić koji je briljirao u drugom periodu. Opet se Boston uspio koliko toliko vratiti do poluvremena a dobre poteze imao je Al Horford. 

U nastavku je Boston pojačao odbranu. U prvom poluvremenu su dobro branili Durenta i Irvinga a tek su u nastavku radili sjajan posao na Durentu. Na njemu su se mijenjali Tejtum, Horford i Vilijams dok je Smart bio zadužen za Irvinga. Uspjeli su kroz odbranu da priđu u par navrata ali je Bruklin odbijao nalete Bostona. Izvlačili su ih Klekston i Brus Braun sa svojim sjajnim potezima.

Boston je zaigrao još agresivnije u poslednjem periodu. U napadu su dobili raznovrsnost. Pejton Pričard radio je sjajan i neočekivano bitan poenterski posao. Braun je takođe uhvatio dobar ritam a pogađali su i ostali. Sa druge strane, Bruklin se na momente baš mučio da odgovori na odbranu Bostona. Serija koja je prelomila meč bila je serija Bostona 18-6 sa kojom su napravili preokret i došli do pobjede.

Impresivna je odbrana Bostona.

O odbrani Bostona pričamo jako dugo. Svima je jasno koliko ih je Udoka podesio i koliko su uigrani. Međutim, jasno je i koliko su Netsi napadački moćni. Pa opet, Boston je ključne stvari radio kroz odbranu. Durenta su zaključali u ormar. Prvo poluvrijeme odigrao je onako ali u nastavku je šutirao 0/10 i izgubio je nekoliko lopti. Dao jeste 27 poena ali je izveo 20 bacanja. Pri tome, pa bar 40% bacanja ne bi izveo ni mama da mu je sudila meč. Generalno, bilo je grešaka na štetu Bostona od strane sudija ali je Boston svakako dobio.

Druga bitna stvar jeste širina. Tejtum i Braun nisu odigrali neko ludilo od meča ali je Boston dobio. Najviše radi širine koju su imali. U svakoj fazi meča su imali nekog raspoloženog. Grent Vilijams, Tajs, Pričard, svi su oni imali svojih odličnih momenata. Imao je Bruklin Dragića, Brauna i Klekstona ali im je falio još neko od pratećeg osoblja.

Sada je Boston u fenomenalnoj situaciji. Imaju 2-0 i bez pritiska igraju protiv Netsa u gostima. Ako naprave jedan brejk, to će faktički biti to. Svakako, odbranili su domaći teren što je ono najbitnije za njih u ovoj seriji.

Netsi će morati uraditi nešto. Durent je prva zvijezda u ekipi a u prva dva meča je izgledao na momente presmiješno. Fali im širine, fali im čvrstine a Boston sve kažnjava. Zato je bitno kakvu će reakciju i kakav potez imati u nastavku serije.

Imaju Oldridža i Grifina koje ne koriste. Spominje se i povratak Bena Simonsa. Navodno se vraća u četvrtom meču. Kakav god bio, trebao bi pomoći defanzivno i kreativno. Međutim, vrlo lako njegov povratak može kasno doći.

Jer ovaj Boston izgleda fenomenalno. Čak i kad Tejtum i Braun nisu na nivou, imaju načina da dobiju meč. Odbrana ne izdaje ali je i širina često tu.