XS
SM
MD
LG

Budva, Budva, Budva i opet Budva

Budva

Četvrti put zaredom odbojkaši Budve osvojili su duplu krunu! I u trećem meču ovogodišnjeg finala plej-ofa Budva je savladala Budućnost volley, od toga drugi put u Budvi, rezultatom 3:2 (22:25, 25:15, 25:20, 21:25, 15:6), pa je uz trofej iz Kupa, ekipa Miloša Markovića u klupske vitrine pohranila i pehar namijenjen prvaku države.

Kapitenu prvaka Crne Gore Aleksandru Gmitroviću pehar je predao predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković.

“Čestitao bih mojim momcima na prikazanoj partiji i osvojenom trofeju! Naravno, čestitam i ekipi Budućnosti na fer i korektnoj utakmici i velikoj borbenosti, svojom igrom su dali pečat i uljepšeli ovo finale. Pokazalo se da su utakmice koje su unaprijed “dobijene” ujedno i najteže. Tako je bilo i večeras, Budućnost je, potpuno rasterećena bilo kakvog pritiska, pružila izvanrednu partiju i umnogome nam otežala posao. Na samom kraju moram biti zadovoljan prikazanim, kako u ovoj utakmici, tako i u cijeloj sezoni. Ostvarili smo sve ciljeve, a to su odbrana oba trofeja i završili smo sezonu svi zdravi i na broju, bez ikakve povrede, tako da u svakom slučaju svime mogu da budem zadovoljan”, kazao je trener Budve Miloš Marković.

 Budva je povela 2:0 u prvom setu, ali je Budućnost uzvratila serijom od pet uzastopnih poena. Bila je to najava da gosti neće istaći bijelu zastavu u trećem meču finala plej-ofa, bez obzira na poraze u prva dva susreta. Tako je i bilo, gosti su imali prednost, Budva nakon tajm-auta izjednačila na 22:22, ali je ekipa uz Podgorice osvojila tri uzastopna poena i set, pri čemu je tačku na taj dio igre stavio Nikola Radović sa dva uzastopna bloka.

U drugom setu Budva je povela 6:1, Budućnost smanjila na 6:5, ali je domaćin ponovo došao do prednosti od pet poena (17:12) i natjerao Balšu Radulovića da zatraži tajm-aut. Povratka za Budućnost, međutim, nije bilo, Budva je dobila drugi set sa 25:15, a posljednji poen uzeo je sjajni makedonski tehničar Filip Despotovski.

I treći set Budva je bolje počela i tokom njega uglavnom je imala između tri i pet poena prednosti. Razigran je bio srednji bloker crnogorske reprezentacije Blažo Milić, te Maksim Mihajlov, a njihov tim na kraju je došao do seta rezultatom 25:20.

Budućnost se vratila u 4. setu. Budva je povela 7:5, gosti izjednačili na 7:7 i od tada uglavnom imali prednost. Ona je u nekoliko navrata iznosila po pet poena (20:15, 23:18), domaćin je smanjivao na tri razlike, ali je set završen sa četiri poena viška u korist Budućnosti – 25:21.

U odlučujućem 5. setu dileme nije bilo. Prije svega zahvaljujući razigranom kapitenu, korektoru Aleksandru Gmitroviću Budva je povela 4:1, pa 12:3, a set je završen rezultatom 15:6 i veliko slavlje Budvana moglo je da počne…

U domaćem taboru Maksim Mihajlov je osvojio 24 poena, Blažo Milić 18, a Aleksandar Gmitrović 15. U ekipi Budućnosti Đorđe Jovović je upisao 22 poena, Benjamin Hadžisalihović 20, a Nikola Radović 10.

Budva – Budućnost volley 3:2

(22:25, 25:15, 25:20, 21:25, 15:6)

Budva – “Mediteranski sportski centar”. Sudije: Sonja Simonovska i Predrag Beljkaš.

Budva: Jelić, Miljanić, Lečić, Milenković, Gmitrović 15, Krivokapić, Despotovski 4, Milić 18, Urban (libero), Baranov 6, Bjeljac 4, Mihajlov 24.

Budućnost Volley: Dubak, Čičić (libero), Mašković, B. Vlahović 1, N. Radović 10, Radević, Hadžisalihović 20, Miranović, Perunović 2, I. Vlahović (libero), Ćinćur 5, Jovović 22, B. Radović 3.


Budva 3 : 1 Budućnost Volley Bemaxs
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Budva 3 3 0 9
2 Budućnost Volley Bemaxs 3 2 1 6
3 Galeb 2 0 2 0
4 Mornar 2 0 2 0