XS
SM
MD
LG

Hoće li se legendarni Notingem konačno vratiti u elitu ?

Foto: Twitter

Pred nama je najzanimljiviji fudbalski plej of koji uz to ima i najveću težinu. Naime, večeras kreće plej of Čempionšipa, najkvalitetnije druge lige na svijetu.

Prvo polufinale čine Luton i Hadersfild. Luton je završio na šestom mjestu dok je Hadersfild na kraju bio treći.

Ekipa Nejtena Džonsa igra jako lijep fudbal tokom cijele sezone. ''Šeširdžije'' imaju veoma moćan napadački potencijal. Adebajo i Kornik su dvocifreni po broju golova a veliki posao za ekipu radi iskusni Džerom. Možda nije toliko efikasan ali radi dosta ''prljavog'' posla i često se spušta u prostor kako bi došao do lopte pa je posljedica toga i njegovih šest asistencija. U veznom redu imaju nekadašnjeg juniora Arsenala i kasnije igrača Aston Vile, Henri Lansburija. Tu je i Onjedinma koji dosta posla radi u kreaciji a sredinom sezone doveli su iskusnog Snodgrasa. Odbrana može biti bolja ali svakako je Luton ekipa koja se više uzda u ofanzivu.

Hadersfild je iznenadio mnoge. Karlos Korberan je odradio fenomenalan posao sa ''Terijerima''. Nisu mogli do direktne promocije ali su zato rutinski ušli u plej of. Napad im je raznovrstan jer imaju iskusnog Roudsa, Koromu koji je par sezona tu a tu je i reprezentativac Luksemburga Sinani kojeg smo dobro upoznali u duelima Luksemburga i Srbije u poslednje vrijeme. Odbrana im je čvršća nego kod Lutona i tu posao rade momci poput Sara i Turtona a ne smijemo zaboraviti ni golmana Nikolsa. Veznim redom diriguje vojnik kluba Džonatan Hog.

Odbrana je jača snaga Hadersfilda a napad Lutona. Međutim, u mečevima tokom sezone odbrana je nadvladala napad jer nisu primili gol od Lutona. Kući su dobili 2-0 a u gostima odigrali 0-0. Favoriti su i u ovom dvomeču ali niko ne smije potcijeniti Nejtena Džonsa i njegovu ekipu.

Drugo polufinale čine Šefild Junajted i Notingem. Junajted je bio peti a Forest četvrti a i jedne i druge karakteriše promjena menadžera tokom sezone.

Slaviša Jokanović počeo je sezonu u Šefildu. Iako su igrali sjajan fudbal, mučili su se sa realizacijom te su radi toga imali loše rezultate. Zamijenio ga je Hekingboton te je uveo ekipu u plej of. Svakako da je najviše pažnje na sebe privukao Gibs-Vajt koji je tu na pozajmici iz Vulverhemptona. Svakako, moramo spomenuti i legendarnog Šarpa dok im zadaju glavobolju povrede Brustera i MekGodrika u ofanzivi. Bašam, Igen i Stivens su i dalje tu u odbrani a i generalno je ekipa dugo na okupu i dobro se znaju.

Forest je bio pretposlednji kad ih je u septembru preuzeo sjajni Stiven Kuper. Digao ih je iz pepela i imali su šansu da direktno uđu u Premijer ligu samo da su dobili Bormut a potom i meč poslednjeg kola. Igrali su i četvrtfinale FA kupa tako da je sezona za njih već sad fenomenalna. Brenan Džonson je možda i motor ekipe jer ima dvocifren broj golova i asistencija a sjajni su i bitni momci poput Grebena i Saridža koji je stigao tokom sezone. Dobra stvar Foresta je i ta što se veznjaci dobro ubacuju u završnicu pa su efikasni i momci poput Zinkernagela ili Jejtsa. U veznom redu je tu i iskusni Kolbek. 

Oba meča ovih timova tokom sezone završena su rezultatom 1-1. Međutim, utisak je da Šefild u boljoj formi dočekuje ove mečeve plej ofa i da je Forest u blagom padu u završnici sezone. Međutim, sigurno će ovde biti mnogo drame. Bez potcjenjivanja druge dvije ekipe ali po kvalitetu kadra, djeluje da je ovo finale prije finala i da u Premijer ligu ulazi pobjednik ovog duela.