XS
SM
MD
LG

Blažević i Penić donijeli Krupi duplu krunu

Foto/ Rade Šešlak

 

Fudbaleri Krupe uspjeli su konačno ih petog pokušaja da osvoje Kup „dr Milan Jelić“. U finalu igranom na stadionu „Luke“ savladali su Rudar iz Prijedora sa 2:0.

Finalna utakmica u Doboju donijela je zanimljiv fudbal, sa dosta prilika u prvom poluvremenu. Iako se na prvu šansu čekala gotovo polovina prvog dijela utakmice, nastavak je ponudio izuzetno dopadljivu fudbalsku predstavu u kojoj su mogli uživati i gledaoci na tribinama, ali i kraj televizijskih ekrana.

 Prvu šansu imala je ekipa Rudara, a onda u minuti dvije šanse. Prvo Nermin Hodžić šutira tik pored stative, a zatim i pokušaj Santosa odlazi pored gola Mladena Miloševića.

Prvu bolju šansu Krupa ima u 33. minuti. Srđan Mrzić je bio u dobroj prilici, ali šutira visoko preko gola iz jako dobre šanse. Samo dvije minute kasnije Krupa je ponovo u šansi. Slobodan Đekić je sa desne strane ušao u kazneni prostor, šutirao, a lopta na putu do gola kači jednog defanzivca Rudara i odlazi u korner. Na korneru, preselio se u napad i kapiten Nemanja Vidović, a upravo on poslije centaršuta Srđana Mrzića šutira glavom, no promjene rezultata nema.

Fenomenalnu šansu Rudar propušta u 37. minuti utakmice. Nermin Hodžić je poslao loptu za Santosa, slabo je reagovao Živko Bubić i Santos izlazi sam na golmana Miloševića, ali umjesto šuta, probao je driblingom i pogriješio, pa je propala i ta šansa. Tri minute kasnije šut je oprobao i Aleksandar Radulović, pogodio je stativu.

U 43. minuti fantastična šansa za Prijedorčane. Korner je izveo Demir Jakupović, a Santos se uvukao na prvu stativu i probao, a Milošević i prečka zajedničkim snagama spriječavaju pogodak Prijedorčana.

 I kada se promaše sve te šanse, stiže po običaju kazna. Pogriješila je odbrana Rudara, Emanullah Blažević je izašao sam na Nemanju Šćekića i pogodio za 1:0.

U drugom poluvremenu viđena je nešto mirnija utakmica, sa dosta manje šansi nego što je to bio slučaj u prvom dijelu. Rudar je djelovao potpuno anemično u nastavku susreta, a kada su zbog crvenog kartona Ilije Danilovića ostali sa desetoricom osvajanje Kupa bila je nemoguća misija.

U 66. minutu Ilija Danilović šutira nakon kornera Kneževića, a Mladen Milošević izbacuje loptu u novi korner, da bi tada Knežević probao direktno, ali Milošević krajnjim naporom izbacuje u novi korner.

Rudar je do gola mogao i u 72. minuti. Tomislav Knežević je izveo prekid, lopta je sviju preletjela, ali pogodila na kraju prečku. Bila je to praktično i posljednja šansa za Prijedorčane, a do kraja utakmice Krupa uspjeva da ovjeri pobjedu u sudijskoj nadoknadi utakmice. Kristijan Penić je ušao u igru u 88. minutu umjesto strijelca prvog gola Emanullaha Blaževića, a u prvoj minuti nadoknade se odluičio na šut sa više od 20 metara i pogodio za 2:0.

Krupa je ovom pobjedom postala četvrti osvajač duple krune u Republici Srpskoj, poslije Rudara iz Ugljevika, Rudara iz Prijedora i Leotara.

KRUPA – RUDAR 2:0 (1:0)
Stadion „Luke“, Doboj
Gledalaca: 200
Sudija: Danijel Perić (Bijeljina)
Strijelci: 1:0 Blažević 45+1, 2:0 Penić 90+1
Žuti kartoni: Blažević, Rudan (Krupa),
Crveni karton: Ilija Danilović 78 (Rudar)

KRUPA: Milošević, Bubić, Blažević (od 88. Penić) , Rudan, L. Babić (od 88. Nikodinović), Đekić, Vukčević (od 19. Hadžić (od 70. Perović), N. Babić, Mitrović, Mrzić, Vidović

RUDAR: Šćekić, Pavlović, Santos, Bilbija (od 81. Pekija), Burazor, Danilović, Hodžić (od 46. Knežević), Marić, Radulović (od 66. Marmat), Zekanović (od 81. Sajak), Jakupović  (od 66. Marmat)