XS
SM
MD
LG

Arsenal prvoligaš, trener udario fudbalera

Veliki uspjeh fudbalera Arsenala - prvi put u istoriji tivatski klub plasirao se u elitni rang crnogorskog fudbala.

Tivćani su prošle sezone stali na milimetar od elite, izgubili su baraž za Telekom 1. CFL u penal-ruletu od Petrovca, ali ove sezoni nije bilo greške, pokazali su da imaju dobar projekat i ozbiljne namjere.

Ovoga puta nije bilo dileme u baražu, prvi meč protiv Podgorice dobili su kod kuće sa 4:0, večerašnji revanš na "DG areni" bio je samo formalnost i završio se 1:1.

Ukupnim rezultatom 5:1 izabranici Radisava Dragićevića izborili su plasman u elitu.

Spremaju se za Prvu ligu, a u budućnosti moraju da riješe pitanje stadiona, jer je izvjesno da objekat u Gradskom parku, u sadašnjem stanju, ne zadovoljava prvoligaške kriterijume, pa će neko vrijeme sigurno biti domaćin van svog grada.

Nakon "pokera" u prvoj utakmici Arsenal je bio bolji i u revanšu, propustio je nekoliko dobrih prilika, ali povela je Podgorica - u 61. minutu, nakon kornera sa desne strane, Andrej Bajović je prihvatio loptu u šesnaestercu i raspalio je u mrežu.

Nada domaćina da može do čuda trajala je, međutim, trajala je 15 minuta, već u 76. sijevnuo je kontranapad Tivćana, a Dejan Pepić je ubacio loptu u mrežu za 1:1.

Duel na "DG areni" obilježio je detalj iz 51. minuta, kada su se pokoškali trener Podgorice Vojislav Pejović i fudbaler Arsenala Jasmin Muhović, nedaleko od klupe domaćih.

Nakon jednog faula, trener Podgorice je ušao u teren i nakon kratkog verbalnog sukoba glavom odgurnuo Muhovića, koji je pao na travu.

Pejović je isključen, Muhović je dobio žuti karton.

Ranije danas u prvom dvomeču baraža prvoligaški status sačuvao je Rudar, uprkos porazu kod kuće od Mladosti DG - 2:1. Presudio je prvi meč, koji su Pljevljaci u gostima dobili 4:1.

U Telekom 1. CFL u narednoj sezoni tako će igrati Sutjeska, Budućnost, Dečić, Iskra, Mornar, Jezero, Petrovac, Rudar, Jedinstvo i Arsenal.

Nova sezona počinje 23. jula.