XS
SM
MD
LG

Presjek transfera u Premijer ligi: Ko se dobro pojačao a ko nije uradio skoro ništa ?

Foto: Premier League

Do početka nove sezone engleske Premijer lige ostalo je još 20ak dana. Klubovi se pojačavaju i pokušavaju se ojačati do starta nove sezone. U ovom tekstu napravićemo presjek ko je šta radio do sada.

ARSENAL

Ekipa Mikela Artete uradila je dosta posla do sada. Prvo je stigao golman Met Tarner iz Amerike a njegov transfer bio je dogovoren još ranije. Fabio Vijera koji je igrao sjajno prošle sezone u Portu, pojačao je vezni red. Radi se o kreativnom fudbaleru ali vidjećemo kako će se snaći u Premijer ligi. Gabrijel Žezus stigao je iz Mančester Sitija te je ojačao napad ''Tobdžija''. Doveli su i mladog Markinjosa, napadača Sao Paula a spominje se da bi mogli dovesti i Rafinju. Takođe, vratio im se sa pozajmice Saliba i on bi trebao biti pojačanje u odbrani jer je Saliba igrao sjajno u Marseju.

Produžili su ugovor Nketiji dok je Lakazet kao slobodan igrač otišao u Lion. Prodali su Genduzija i Mavropanosa a još neki manje bitni igrači bi mogli otići.

ASTON VILA

Vila je završila neke transfere. Kutinjo je i zvanično postao igrač Vile nakon što je proveo polusezonu na pozajmici. Robin Olsen je takođe postoa igrač Vile nakon što je bio na pozajmici. Iz Marseja je stigao Bubakar Kamara kao slobodan igrač dok su doveli i iskusnog štopera Diega Karlosa iz Sevilje. Što se odlazaka tiče, Trezege im je otišao u Trabzon dok je Target postao zvanično fudbaler Njukasla.

ČELSI

Čelsi nije doveo nikog još ali su blizu toga da dovedu Rahima Sterlinga. Zato su ostali bez nekih igrača. Kristiansen je kao slobodan igrač otišao u Barselonu dok je Ridiger otišao u Real. Lukaku je pozajmljen Interu nakon očajne sezone u Čelsiju. Drinkvoter i Bakajoko su otišli kao slobodni igrači ali nisu još našli klub.

EVERTON

Everton je prošle sezone jedva ostao u ligi a djeluje da i ove neće biti dobro. Ostali su ber Rišarlisona koji je otišao u Totenhem. Doveli su Nkunkua iz Standarda a stigao im je i Tarkovski kao slobodan igrač, nakon što je Barnli ispao iz lige.

FULAM

Fulam nije mnogo aktivan za sada. Više rade na tome da im ostane ekipa na okupu sa kojom su izborili promociju. Doveli su Palinju iz Sportinga. On je u sistemu Rubena Amorima igrao sjajno a vidjećemo kako će se adaptirati. Otišao im je Karvaljo u liverpul ali taj transfer je bio još ranije dogovoren.

LIVERPUL

Klop je promijenio neke stvari. Karvalja je ranije doveo a sad im se priključio. Takođe, doveli su Darvina Njunjeza iz Benfike koji je igrao fenomenalno u Portugalu. Ostali su bez Manea koji je otišao u Bajern a prodali su i Marka Grujića u Porto. Divok Origi otišao je u Milan kao slobodan igrač.

MANČESTER SITI

Pep je odradio ogroman posao. Doveo je Holanda te je tako riješio problem napadača. Iz Lidsa je doveo Kalvina Filipsa koji bi se morao idealno uklopiti u Sitijev sistem. Alvarez se vratio sa pozajmice iz Rivera i od njega se očekuje dosta. Ostali su bez Žezusa koji je otišao u Arsenal a Sterling je blizu odlaska u Čelsi.

MANČESTER JUNAJTED

Junajted za sada nije mnogo uradio. Ten Hag je stigao ali ne i mnogo pojačanja iako im treba. Malasiju su doveli iz Fejnorda i on bi im trebao biti dobro pojačanje. Ostali su bez Pogbe koji je prešao u Juventus kao slobodan igrač. Spominju se neki igrači kao potencijalna pojačanja ali nikoga sem Malasije nisu završili.

NJUKASL

Njuaksl je odradio fenomenalan posao i pojačao je odbranu. Doveli su Nika Poupa iz Barnlija. Milanu su bukvalno preoteli Botmana iz Lila. Radi se o štoperu koji se sjajno pozicionira i dosta posla radi u otvaranju igre. Završili su i Targeta koji je igrao već na pozajmici kod njih. Bitnih odlazaka nisu imali.

TOTENHEM

Konte je odradio nevjerovatan posao i mnogo je pojačao svoju ekipu. Doveli su Ivana Perišića kao slobodnog igrača. Iz Evertona su doveli Rišarlisona a Bisumu su doveli iz Brajtona. Posljednje pojačanje im je Lengle iz Barselone ali on sa sobom donosi i upitnike jer je imao nekih loših pozicioniranja u Barsi. Otišao im je Bergvajn u Ajaks dok je Karter Vikers postao igrač Seltika.

VEST HEM

''Čekićari'' su dosta mirni tokom ljeta.  Ostali su bez Frederiksa a otkupili su Areolu koji je već bio na pozajmici kod njih. Vidjećemo da li će raditi nešto do starta sezone.

KRISTAL PALAS

Palas je isto tih za sada. Doveli su Ebloveija kao slobodnog igrača. Ostali su bez nekih igrača. Kujateu je istekao ugovor dok je Konor Galaher nakon sjajne sezone na pozajmici, otišao u matični Čelsi.

LESTER

''Lisice'' nisu uradile ništa. Nisu nikog ni doveli a nisu ni ostali bez nekog bitnog igrača. Treba ipak očekivati da urade nešto pogotovo ako im ode Tilemans što bi se moglo desiti.

SAUTEMPTON 

Sautempton je odradio dobar posao. Otkupili su Bazunua iz Sitija a doveli su skoro i Ariba iz Rendžersa koji je igrao sjajno i bio je jedan od najzaslužniji što su igrali finala u Ligi Evrope. Doveli su dobrog defanzivca Belu Kočapa iz Bohuma dok su Forsteru i Longu istekli ugovori. 

VULVERHEMPTON

Vulvsi nisu uradili ništa i ostala im je ista ekipa kao prošle sezone. Trebali bi raditi na širenju rotacije a vidjećemo da li će to uraditi do starta nove sezone.

BORMUT

Vratio se Bormut u elitu a uradili su neke stvari. Ostali su bez Roba Brejdija koji je otišao u Preston dok je Kejhilu istekao ugovor. Od dolazaka valja spomenuti da su doveli Frederiksa i Rotvela.

BRAJTON

Brajton nije uradio skoro ništa i u grupi je ekipa koje imaju mirno ljeto za sada. Oni imaju dobru širinu pa im i nisu toliko potrebne promjene.

LIDS

Lids je promijenio neke stvari. ostali su bez Filipsa koji je otišao u Siti a blizu su i da bez Rafinje ostanu. Marč je doveo neke igrače koje zna od ranije pa je doveo Aronsona i Kristensena iz Salzburga te Adamsa iz Lajpciga. Veliko pojačanje bi im trebao biti i Sinistera koji je stigao iz Fejnorda dok su doveli i Bajernovog Roku.

BRENTFORD

Doveli su Hikija iz Bolonje prije par dana. Nekim igračima je istekao ugovor kao što su Jorgensen ali i Eriksen koji bi mogao u Junajted.

NOTINGEM

''Šumari'' su se vratili u ligu nakon 23 godine. Doživjeli su neke promjene tokom ljeta. Avonidži je stigao iz Union Berlina nakon što je prošle sezone postigao 15 golova i bio jedan od najzaslužnijih za sjajnu sezonu. Doveli su i Musu Niakatea iz Mainca dok je Dinh Henderson stigao na pozajmicu iz Junajteda. Samba koji je bio junak ekipe u penal seriji protiv Šefilda u plej ofu, napustio je ekipu i prešao u Lans.

Do kraja prelaznog roka ima dosta vremena pa će sigurno biti još zanimljivih transfera pogotovo jer se neke ekipe gotovo i nisu pojačale.