XS
SM
MD
LG

MRK Sloga: Cilj popraviti plasman u odnosu na prethodnu sezonu (FOTO)

DOBOJ – Rukometaši Sloge počeli su sa pripremama za narednu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Prozivku je izvršili trener Dejan Vasilić i njegov pomoćnik Peđa Dejanović. Igračima se obratio predsjednik skupštine kluba Vojislav Rađa. Cjelokupne pripreme biće odrađene u Doboju, na Stadionu sportskih igara i teretani. Dogovorene su četiri prijateljske utakmice, kao i nastup na Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona. Do početka prvenstva odigrat će se i završnica Kupa Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Start Premijer lige zakazan je za 10.septembar.

-Željni smo treninga sada nam predstoji fizička priprema kao i uigravanje do početkaa sezone. Nadam se da ćemo raditi dobro i ispuniti sva očekivanja koja smo zacrtali i da će nas povrede mimoići. Na nama je da radimo, borimo se, trudimo da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Da ne bude previše ambiciozno, ja sam to u dosadašnjoj karijeri  uradio i što da ne i prvo mjesto da budemo. Probat ćemo napraviti najbolji rezultat a ljestvica će pokazati gdje smo i šta smo. Ekipa je ostala na okupu. Ima tu par mlađih igrača koji će nadam se iskoristiti priliku. Da ćemo dobiti bar jednog ili dvojicu korisnih igrača od njih. Želim im sreću i nek se izbore. –reka je igrač Sloge Vladan Đurđević.

Stručni štab Sloge će nastojati da provede kvalitetne pripreme, a na utkmicama će se raditi na taktici i uigravanju ekipe. Ekipu su u odnosu na prethodnu sezonu napustili Miloš Trifunović i Nikola Knežević. Dogovorena je saradnja sa Slobodanom Simićem koji je ponikao u Slogi, te Stankom Stankovićem koji je prethodnu polusezonu odigrao u Derventi. Planirane su četiri utakmice i to: 10.avgusta u Maglaju protiv istoimenog domaćina, tri dana kasnije Sloga će u goste Gradačcu, 17-og će ugostiti ekipu Krivaje, a 20-og avgusta planira se revanš protiv Maglaja. Zatim slijedi rukometni TV turnir šampiona a Sloga će igrati protiv PPD Zagreba, Sent Galena i Tatran Prešova, kao i posljednjeg dana turnira utakmicu za plasman.

-Došlo je vrijeme da počnemo bilo je dosta odmora. Iako su momci trenirali individualno sada krećemo sa pripremama. Ambicije su da budemo među prve četiri ekipe. To mislim da zaslužujemo s ovim rosterom koji imamo. Prošle sezone smo malo kiksali završili smo sedmi. Nadam se da ćemo ispraviti neke greške da su momci malo stasali i dobili iskustva. Mnogo je lakše raditi kada imamo u ekipi većinu svoje djece. Od 25 igrača koji su u rosteru 17 je poniklo u Doboju, tako da smo zadovoljni što znači da škola rukometa dobro radi. Nadam se da ćemo nastaviti tako i da ćemo iznjedriti još neke prvotimce. Turnir nama uvijek dođe u nezgodno vrijeme, početak je priprema i ekipe su veoma kvalitetne. To će za ove naše mlade momke biti dragocjeno iskustvo. –rekao je trener Sloge Dejan Vasilić.

Uprava kluba će nastojati da obezbjedi sve uslove za nesmetan trenažni proces. Problemi će kao i prethodnih sezona biti nedostatak dvorane u Doboju.

-Uprava kluba i Grad Doboj, kao i ministarstvo Porodice omladine i sporta su prepoznali da je Sloga jedan od klubova od posebnog interesa za sport Republike Srpske. Ja se prvo njima zahvaljujem bez njih bi naš klub vrlo teško funkcionisao. Najbitnije je da smo se okupili i počeli rad. Mene najviše interesuje da je od 19 igrača koji su danas prisutni većina igrača je iz naše škole. Jedan sistematičan rad sigurno je da daje rezultate. Mi smo dobar primjer da uz vrhunske rezultate i uz dpbru organizaciju i rad sa mladima može se uvijek baza od domaćih igrača napraviti, To je jedan projekat koji smo mi počeli prije tri četiri godine a to je vraćanje igrača iz Doboja u klub. Nadam se da će sportski rezultati biti malo bolji nego što su bili prošle godine. Naša ekipa je u svakomslučaju kvalitetnija nego što je bila. Da li će to štimati sve kako treba to je na upravi kluba da obezbjedi uslove, a na trenerima i igračima je da sportskim rezulltatom to pokažu na terenu. –istakao je predsjednik skupštine kluba Vojislav Rađa.

Prvom treningu prisustvovali su sljedeći igrači: Milutin Bogdanović, Božidar Bajović, Rajko Maričić, Slobodan Simić, Ilija Krajina, Dušan Miličević, Nemanja Peštić, Bogdan Peštić, Marinko Blagojević, Bojan Tulendić, Vladan Đurđević, Vladan Marković, Danilo Ristić, Radomir Stojanović, Nikola Đurić, Luka Kulušić, Andrej Lazić, Đorđe Ristić. Naknadno će se pripremama priključiti Vladimir Stanković i Stanko Stanković.


Hercegovina : Borac M:TEL
Vogošća : Leotar
Maglaj : Gračanica
Konjuh : Čapljina
Sloboda : Izviđač
Sloga : Goražde
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izviđač 22 19 2 1 40
2 Borac M:TEL 23 15 3 5 33
3 Gračanica 22 13 3 6 29
4 Leotar 22 12 4 6 28
5 Sloboda 22 10 6 6 26
6 Vogošća 22 9 4 9 22
7 Krivaja 23 10 2 11 22
8 Konjuh 22 10 2 10 22
9 Sloga 22 8 2 12 18
10 Goražde 22 7 2 13 16
11 Maglaj 22 8 0 14 16
12 Hercegovina 22 7 0 15 14
13 Čapljina 22 1 0 21 2