XS
SM
MD
LG

Dišić rešeta mreže i vodi Zlatibor ka bezbednoj sredini

Nikola Disić, FK Zlatibor - foto: lična arhiva

Nikola Dišić (24), napadač Zlatibora, strelac tri gola protiv GFK Slobode, poneo je laskavo priznanje našeg portala igrača kola. U prethodnih sedam kola, postigao je sedam golova (od deset ekipnih) i vodi na listi strelaca Mozzart bet Prve lige. Do duela sa Užičanima Zlatiborci su igrali bledo i tavorili u donjem delu tabele. Slabije rezultate rasni strelac objašnjava da je ekipa nova i još se uigrava.

- U ekipi je puno novih igrača, iz prethodnog sastava ostalo je 2-3 prvotimca, tako da treba vremena da se linije povežu i igrači naviknu na sistem igre trenera Predraga Ristanovića. Još se tražimo ali je činjenica da ide na bolje. Raduje me da sam pogodio sredinu, davao sam golove i kad ekipi nije išlo. Mada je prekid naše glavno oružje zanimljivo je da nijedan gol nismo postigli posle slobodnjaka Ili kornera - kaže Dišić koji sa visinom od 193 cm. dominira u skoku i vazdušnim duelima, odlikuje ga fizička spremnost i realizacija. Zlatibor ne stvara puno šansi i Dišić najmanju priliku zna da pretvori u pogodak.

U osvrtu na prethodni komšijski derbi kaže da je GFK Sloboda diktirala tempo, imala veći posed i šanse, nisu ih koristili i za to su bili kažnjeni. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Čumićem i Vukmirovićem pali su golovi, dva u prvom poluvremenu kada je susret praktično odlučen. Naredni rival je Radnički na Novom Beogradu, i u najavi kaže da odlaze da se nadigravaju u pozitivnoj atmosferi.

Fudbal je počeo da igra u Smederevu 1924 i OFK Mihailovcu, gde je sa nepunih 17 godina debitovao za prvi tim. Ubrzo prelazi u Javor Matis, i usledila je epizoda u jednom nemačkom četvtoligašu. U OFK Žarkovu se za godinu i po dana golovima afiirmisao, ali je pauzirao šest meseci. Odavno su postojali kontakti sa čelnicima prvoligaša sa Zlatibora i tek su sa sada stekli uslovi da uspostave saradnju.