XS
SM
MD
LG

Pobjeda razuma i sportskog dostojanstva Vladimira Kuvalje

Vladimir Kuvalja

Nakon teksta našeg kolumniste Tome Marića objavljenog u “Sportskom žurnalu”, a potom i našem portalu pod naslovom “Zašto je utakmica Rusija – BiH postala slučaj umjesto fudbalski praznik” kojeg su prenijele mnoge agencije, a koji do u detalje objašnjava svu složenost odnosa u sportskoj Bosni i Hercegovini, kao i nerazumnoj presiji međunarodnih sportskih asocijacija na sve što dolazi iz Republike Srpske, ohrabrujuća vijest stigla je potvrda da će se ponovo održavati međunarodna bicilistička trka “Beograd – Banjaluka” pod okriljem Svjetske biciklističke federacije (UCI).

 


Istovremeno, to je i veličanstvena sportska pobjeda kreatora tog biciklističkog spektakla Vladimira Kuvalje, koji je sačuvao svoje dostojanstvo i pokazao da žrtva za pravu stvar dobija i u životu potvrdu.
U tom kontekstu za očekivati je da će međunarodne sportske asocijacije promijeniti svoj nerazuman odnos prema sportistima iz Republike Srpske, kao što je stvaranje nepovoljne klime da se odigra prijateljska fudbalska utakmica  između reprezentacija BiH i Rusije u Sankt Peterburgu 19. novembra bez obzira što ispunjava sve uslove međunarodnih fudbalskih asocijacija UEFA i FIFA.
Pobjeda sporta vratiće definitivno i nadu da će u ovom danas čudesnom svijetu bar kad je riječ o sportu pobijediti razum i sportsko dostojanstvo.
Još jednom sve čestitke za istrajanost i upornost biciklističkom pregaocu Vladimiru Kuvalji, a nadamo se da će uskoro i na adresu fudbalskih radnika stići ista čestitka.