XS
SM
MD
LG

Savez će graditi terene sa vještačkom travom

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci danas je održana 17. redovna sjednica Izvršnog odbora kojom je predsjedavao Vico Zeljković, predsjednik Saveza.

Nakon jednoglasnog usvajanja predloženog dnevnog reda razmatran je, i usvojen, Izvod iz iz zapisnika sa 16. sjednice Izvršnog odbora održane 15. avgusta 2022. godine u Banjaluci.

Sve odluke Komiteta za hitna pitanja u periodu između dvije sjednice koje su donesene su jednoglasno usvojene, a odnose se na finansijsku pomoć klubovima Omladinac (Banjaluka) i Romanovci za pokrenute infrastrukturne projekte, te Propozicije za takmičenje Prve ženske lige Republike Srpske, kao i o prijedlogu selektora i koordinatora reprezentativnih selekcija FS BiH.

Razmatrani su i jednoglasno usvojeni izvještaji Takmičarske i Sudijske komisije o takmičenja u Prvoj i Drugoj ligi Republike Srpske u dosadašnjem dijelu prvenstva sezone 2022/23. Izvještaje su podnijeli predsjednici Vladan Simeunović (Takmičarska komisija) i Dragan Mejakić (Komisija za sudije i suđenje).

Izvještaj o reprezentativnim okupljanjima podnio je Zoran Deket, koordinator reprezentativnih selekcija Republike Srpske u kojem je govorio o do sada urađenim akcijama, ali i onima koje su planu. Naredni projekat biće formiranje ženske reprezentacije.

Donesena je odluka o načinu izbora ponuđača za nabavku umjetne podloge za projekat izgradnje terena sa umjetnom podlom u Republici Srpskoj, kao i o imenovanju Nadzornog organa u projektu “Izgradnje osam terena sa umjetnom podlogom na terenima u Republici Srpskoj”.

Usvojene su Propozicije za takmičenje u futsalu za sezonu 2022/23, a prijedog je da Prva liga Republike Srpske broji osam klubova, dok će drugi stepen takmičenja biti podijeljen u četiri grupe: zapad, centar, istok i jug. Prema kalendaru takmičenja sezona će početi 5. novembra 2022. godine.

Pod tačkom razno raspravljalo se o zahtjevu FK Drina (Zvornik) vezano za troškovnik prekinute utakmice protiv Radnika iz Bijeljine, a upućen je i prijedlog-molba prema Fudbalskom savezu BiH da se prelazni rok za futsalere u entitetskim takmičenjima produži za 14 dana, do 3. novembra.