XS
SM
MD
LG

Od skromnosti do vrha

Miroslav Bojić predsjednik Fudbalskog kluba Laktaši Admiral bet

Fudbalski klub Laktaši Admiral bet su ozbiljan projekat, a rezultati ovog kolektiva stigli su ranije od očekivanog. Malo ko je mogao da pretpostavi, pre početka sezone, da će klub sa Gradskog stadiona kraj čipsare igrati jednu od važnijih uloga u fudbalu Republike Srpske i BiH.

 


Nekadašnji šampion Republike Srpske i premijerligaš BiH nalazi se putu stare slave, ka novim visinama, a za kratko vreme agilna uprava na čelu sa predsednikom Miroslavom Bojićem uspela je da konsoliduje klub na svim nivoima. Rezultati tog predanog rada, domaćinskog poslovanja i profesionalnog odnosa su vidiljivi. Dobili su potvrdu i u sredu kada su Laktašani u šesnaestini finala Kupa BiH preokretom pobedili premijerligaša Igman iz Konjica (3:1). 
Taj trijumf, uz seriju sjajnih rezultata u prvenstvu u kojem Laktaši Admiral bet “kroje” vrh tabele, te cilj zimovanja u Kupu Republike Srpske (sledeće srede gostuju Željezničaru na banjalučkom Predgrađu) obradovao je sve zaljubljenike fudbala u Lijevče polju koji su se zaželeli velikih i, slobodno možemo da kažemo, istorijskih utakmica.
-Ako se vratimo unazad godinu i tri-četiri meseca, kada je ova uprava preuzela brigu o klubu, glavni cilj bio je da obezbedimo stabilnost FK Laktaši, da nemamo finansijskih dugovanja i da nesmetano funkcionišemo. Plan je bio da u drugoligaškoj konkurenciji na zapadu budemo među prvih šest ili sedam ekipa. Međutim, igrači su prepoznali i osetili kvalitet rada uprave, počeli su da nas prate rezultatima i osvojili smo prvo mesto bez poraza, te izborili, posle deset godina pauze, povratak u prvoligaško društvo Republike Srpske. Desilo su se nestvarne stvari jer je prioritet bio kako klub da iščupamo iz finansijskih problema, a ostvarili smo rezultate za pamćenje. Mnogi nas gledaju, a i u pravu su, kao ozbiljan fudbalski projekat – počeo je priču Miroslav Bojić, predsednik Fudbalskog kluba Laktaši Admiral bet.
Trijumf protiv Igmana je stigao kao šlag na tortu u dosadašnjem delu jesenje sezone što može da bude samo dodatni motiv za sve u klubu. Kaže to i prvi čovek Laktaša Admiral beta.
-Nije lako pobediti bilo kojeg premijerligaša, pogotovo kada na startu utakmice rezultatski zaostajete. Igman je kvalitetna ekipa, Premijer liga BiH iznad naše Prve lige po kvalitetu i svemu ostalom. Ovaj rezultat nam je satisfakcija za sve do sada urađeno, ali i putokaz kojim pravcem treba dalje da idemo. Konkurentni smo na svim poljima, igramo prvenstvo i dva kupa, nalazimo se u vrhu tabele, pobeđujemo ekipe koje su glavni kandidati za titulu i plasman u viši rang i možemo da budemo prezadovoljni. Voleli bi da ovaj naš fudbalski san traje što duže – dodao je Bojić.
Kako Laktaši Admiral bet igraju možda ni trofeji nisu nedostižni u sezoni 2022/23… 
-Videćemo, teško je pričati o trofeju. Ima mnogo kvalitetnih i jačih rivala. Naš cilj je da u prvenstvu ostanemo u vrhu i ravnopravno igramo sa svima, pogotovo ekipama koje žele u elitu. Što se Kupa BiH tiče želja nam je da ostanemo što duže u takmičenju, da dobijemo još nekog renomiranog rivala iz Premijer lige, da bude istinski fudbalski praznik u Laktašima, nova utakmica za pamćenje. Da stadion bude pun i pošaljemo sliku u javnost kako se u našem gradu radi i živi za fudbal. U Kupu Republike Srpske ići ćemo maksimalno, nećemo se štedeti i nastojanja su nam da dođemo što dalje budemo mogli. Imamo skromne ambicije koje “pokrivamo” argumentima, ne zanosimo se hvalospevima, stojimo čvrsto na zemlji i znamo naše domete. Potrebno je i malo sportske sreće. Najveći kvalitet FK Laktaši Admiral bet su umerenost i realnost - jasan je prvi čovek laktaškog prvoligaša. 
Klub ima veliku podršku kako u organizacionom i infrastrukturnom, tako i u takmičarskom sektoru. To je velika pobede u današnjem teškom vremenu kada mnogi beže od opšteg interesa.
-Hteo bih da se zahvalim podršci svim dosadašnjim sponzorima, prijateljima kluba, ljudima dobre volje, svima onima koji su uz nas i koji nam daju elan i motiv da budemo još bolji. Takođe, hvala i generalnom sponzoru kompaniji Admiral bet po kojoj klub i nosi naziv. Možda je naš klub bio nezanimljiv za tako jednu veliku kompaniju, ali je ona, izgleda, prepoznala naše ambicije i kvalitet sastava uprave, te je stala rame uz rame s nama, da koračamo zajedno. Zaista smo jedno veliko osveženje u fudbalu Republike Srpske i BiH i to nije slučajnost – rekao je na kraju Miroslav Bojić, predsednik FK Laktaši Admiral bet.
U fudbalu ne postoje termini iznenađenje i slučajnost… 
 

Uskoro teren

Laktaši će uskoro dobiti još jedan teren, sa umetnom travom, obezbeđen od strane Fudbalskog saveza Republike Srpske.
-Teren sa umetnom travom, po nekim našim procenama, trebalo bi da bude izgrađen na proleće. Trenutno pripremamo dokumentaciju za radove koji treba da počnu u martu naredne godine, radiće se i tokom aprila, a onda u maju očekujemo finalizaciju projekta. Nema sumnje da će to biti velika stvar za klub i Grad Laktaše. Izgradnjom ovog terena rasteretićemo naše glavno igralište na kojem i igraju i treniraju, pored seniora, i sve omladinske selekcije. Takođe, imamo u planu dodatne radove na izgradnji svlačionica i tako bi zaokružiti infrastrukturu u potpunosti – rekao je Bojić.


Mladalačka energija

Na pitanje kako stiže sve poslove kvalitetno da odradi obzirom da obavlja i funkciju gradonačelnika Laktaša, najmlađeg grada u Republici Srpskoj, Miroslav Bojić je odgovorio: 
-Nosi me energija i mladost. Nadam se da će sve ovo i potrajati. Imam snage, ideja, volje, elana… Želimo svi zajedno nešto da stvorimo i ostavimo budućim pokolenjima. Jedan smo od najposećenijih klubova, imamo verne navijače koje pozivam da i ubuduće u velikom broju dolaze na stadion. Svi smo na istom zadatku i delimo dobre i loše stvari. Iskreno verujem da će u budućnosti biti više povoda za slavlje nego za razočarenja!

Sportski žurnal


Slavija 3 : 0 Famos
Sutjeska 0 : 6 Radnik
Tekstilac 2 : 1 Ljubić
Laktaši 4 : 0 Drina
Krupa 6 : 2 Željezničar
Kozara 1 : 1 Rudar Prijedor
Omarska 3 : 1 Sloboda (MG)
Modriča 4 : 2 Zvijezda 09
Sloboda (NG) 2 : 4 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 34 27 4 3 85
2 Zvijezda 09 34 20 9 5 69
3 Laktaši 34 22 3 9 69
4 Slavija 34 15 10 9 55
5 Sloboda (NG) 34 16 7 11 55
6 Rudar Prijedor 34 14 11 9 53
7 Radnik 34 15 8 11 53
8 Sutjeska 34 14 4 16 46
9 Kozara 34 12 7 15 43
10 Željezničar 34 12 7 15 43
11 Ljubić 34 13 2 19 41
12 Famos 34 12 4 18 40
13 Sloboda (MG) 34 11 7 16 40
14 Omarska 34 11 5 18 38
15 Drina 34 12 2 20 38
16 Modriča 34 10 3 21 33
17 Podrinje 34 8 7 19 31
18 Tekstilac 34 7 10 17 31