XS
SM
MD
LG

U Banjaluci ne kriju: Borac ima ambiciju da igra Premijer ligu

Foto/ Futsal klub Borac

Futsal klub Borac iz Banjaluke ove sezone ima ambiciju da osvoji Prvu ligu Republike Srpske i plasira se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za naš portal alfa i omega Banjalučana, Slobodan Blagojević, ističe javno da Borac želi u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

- Da budem iskren, u kratkom periodu smo se spremali što se tiče terena. Rađena je logistika mnogo i ne krijemo, Borac ima ambicije da uđe u Premijer ligu, rekao nam je Blagojević.

U prvom kolu Banjalučane čeka duel protiv Željeznice iz Trnova na svom terenu. Blagojević ističe da je Željeznica vjerovatno i jedini rival kojeg će Borac ove sezone imati u borbi za prvo mjesto. Najavio je Blagojević i tokom zime još pojačanja koja će odjeknuti regionom.

- Ovo je derbi kola. Podudaraju nam se ambicije. E sad, ko će na kraju uspjeti da bude prvi na kraju sezone, vidjećemo. Policajac isto ima ambicije da se vrati. Mi i Željeznica smo dva najveća konkurenta ipak za ulazak u Premijer ligu i eto raspored je htio da se mi sretnemo odmah u prvom kolu. Mi smo se pojačali iskusnim igračima, sa bogatim iskustvom, koji iza sebe imaju i veliki broj osvojenih turnira u regionu. Sa nekim stvarima smo malo zakasnili, pa ćemo na zimu ganjati još četiri-pet 100% najvećih imena Srbije i Hrvatske. To ne krijemo uopšte. Naše ambicije su da idemo u Premijer ligu. 

Borac je poznat kao neko ko je forsirao "višak" tokom prošle sezone sa Ognjenom Blagojevićem kao golmanom-igračem, a tako će nastaviti i u budućnosti s tim da je igrački kadar značajno proširen. 

- Ostajemo pri svome sistemu. Zato smo i doveli ciljano igrače, Kaurina, Mirkovića, Savića, sve što je došlo igralo je već u tom sistemu, u tom sistemu su osvajali brojne turnire i ostaćemo dosljedni toj igri. Imamo dosta mlađih igrača, sa njima ćemo da radimo dosta na futsalu četiri na četiri i bazirati se na to. Želimo da napravimo spoj mladosti i iskustva, ali treba vremena da se to posloži.

Žele u Borcu da naprave jedan ambijent kakav ima Futsal Dinamo u Hrvatskoj, ili sarajevski Željezničar. U tome imaju i veliku podršku kluba, ali i navijača. 

- Imamo podršku fudbalskog kluba, institucija, navijača. Želimo da napravimo neku priču kao što je napravio Dinamo, kao sarajevski Željezničar, da imamo lijep ambijent i da bude lijepo igrati i domaćinu, ali u gostu u takvoj atmosferi. 

Utakmica Borac - Željeznica igra se u petak od 21 sat.


Policajac 1 : 5 Borac
Sokrates 0 : 3 Željeznica
Boračka 9 : 1 Nevesinje
Leotar 4 : 3 Kotor Varoš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 14 11 1 2 34
2 Željeznica 14 8 2 4 26
3 Leotar 14 6 3 5 21
4 Kotor Varoš 14 6 2 6 20
5 Nevesinje 14 6 2 6 20
6 Policajac 14 6 1 7 19
7 Boračka 14 5 1 8 16
8 Sokrates 14 2 0 12 6