XS
SM
MD
LG

Sve zavisi od Srbije

Reprezentaciju Srbije u petak, 2. decembra očekuje treća, poslednja utakmica u grupnoj fazi Prvenstva sveta u Kataru. Rival je Švajcarska. Orlovi su danas imali trening oporavka posle meča sa Kamerunom, a pre treninga na konferenciji za medije bili su kapiten Dušan Tadić i Sergej Milinković – Savić.

„Znamo da moramo ući maksimalno odgovorno i ozbiljno u meč sa Švajcarskom, ne gledamo šta je bilo iza nas, gledamo napred. Želimo da pobedimo. Gledamo sebe, treba da krenemo snažno i hrabro, da im pokažemo da smo došli da pobedimo i da želimo da izborimo plasman u narednu fazu. Velik je put bio do Katara, hteli smo da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo, znali smo da će dosta toga da zavisi od poslednje utakmice u grupi. Moj potez kod rezultata 3:1 za nas? Da je bilo i nula-nula isto bih to uradio, nije to pad koncentracije kod 3:1 hteo sam samo najbolje. Situacija sa zglobom je mnogo bolje, biću sprema za sledeću utakmicu. Mislim da ne možemo ništa da obećamo, jer svaki igrač koji dođe u reprezentaciju želi da da svoj maksimum. Samo se nadam da će i sreća biti na našoj strani. Vezni red je srce ekipe, trudimo se da damo maksimum, protiv Brazila nije bilo dobro, protiv Kameruna već mnogo bolje i sada protiv Švajcarske treba da pokažemo visok nivo, veliku želju i da odradimo posao kako treba“ rekao je Sergej Milinković – Savić.

 

Kapitenu Dušanu Tadiću postavljeno je mnogo pitanja, mali rezime odgovora…

„Jeste bio veliki pritisak pre četiri godine, ali treba da se fokusiramo samo na fudbal i ko bude bolji, neka pobedi. Svaka utakmica je veliki pritisak, kako u klubu, tako i reprezentaciji. I oni i mi imamo pritisak, ko će bolje sve to izneti, pokazaće teren. Šta nam daje samopouzdanje? Pa rad sa selektorom Stojkovićem u prethodne skoro dve godine. Sve pobede i utakmice koje smo dobro odigrali“ rekao je Dušan Tadić i dodao“Potpisao bih da poslednji meč u grupi odlučuje o našem daljem putu na Prvenstvu sveta. To smo i očekivali pred dolazak ovde. Kamerun? Greške koje su se dešavale, a tu mislim na sve linije tima, ne sme više da se dešavaju. Imamo sve u svojim rukama i sami odlučujemo o svojoj sudbini. Mislim da je važno kako smo igrali protiv Kameruna, bilo je dobrih i loših strana, trebalo je da pobedimo, ali nismo. I to je to. Ekipa treba da bude pozitivna, dobra je atmosfera među igračima i treba da damo sve od sebe i da verujemo da ćemo pobediti i proći dalje. Iskreno, gledao sam meč Brazil – Švajcarska, slika je malo kasnila, ali kada sam čuo radost na stadionu koji se nalazi blizu našeg hotela, radovao sam se, jer sada sve zavisi samo od nas. Ponavljam, dugo sam u reprezentaciji, odlična je atmosfera i radujemo se narednom meču. Mogu da obećam da će ekipa dati 100 odsto svojih mogućnosti. Švajcarska ima dobru timsku organizaciju, dosta se dobro brane, imaju mnogo trkača i kao tim su dosta dobri“ rekao je kapiten Dušan Tadić.

Celu konferenciju za medije možete da pogledate na jutjub kanalu Fudbalskog saveza Srbije.


Kamerun 1 : 0 Brazil
Srbija 2 : 3 Švajcarska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Brazil 3 2 0 1 6
2 Švajcarska 3 2 0 1 6
3 Kamerun 3 1 1 1 4
4 Srbija 3 0 1 2 1