XS
SM
MD
LG

Raspucani Nikšićani

I drugi dan tradicionalnog Novododišnjeg turnira  „Zima u Foči 2022“ protekao je u zanimljivim fudbalskim  predstavama . Gledaoci koji su ponovo dobro popunili Gradsku dvoranu pokraj Ćehotine su videli čak 61 pogodak ,33 u seniorskoj i 28 u kategoriji fudbalskih nada.

Najinteresantniji susret večeri sa devet postignutih golova  su odigrali „Ris „ iz Foče i DOO „Rađen „ iz Rogatice.

Fočaci su imali ubedljivo vođstvo od 3:0 ,Rogatičani se nisu predavali i uspevali su da stignu prednost, ali na kraju nisu imali snage za potpun preokret .

4KMF“ Ajaks“  iz Nikšića je odigrao dva susreta ,u prvom je deklasirao sastav „Autsajdera“ ,a slično je bilo i u meču protiv ekipe DOO „Falkon“ čime su i Nišićani potvrdili da su jedan od glavnih favorita za osvajanje  turnira.

Kafe „Biblioteka „ iz Čajniča je u potpunosti nadvisila  fočanski sastav „Istviča“ , kao i „Kroasan“ iz Foče ekipu „Udruženje građana“ iz Miljevine.

Fudbalske nade su igrale susrete u tri starosne kategorije i ponovo su mladi fudbalski poletarci potvrdli da je  Fočanepresušni izvor talenata i da  ne treba da brine za svoju fudbalsku budućnost .

Rezultati i strelci:

Grupa „B“

„Ris“Foča - DOO „Rađen „ Rogatica 5:4 (Pipović 2, Aleksić, Ivanović, Mališ-Marijanović 2, Miličević, Ljepić)

Grupa“C“

KMF „Ajaks“ Nikšić -„Autsajderi „– Foča 7:0 ( Šofrenac 3, Tomašević 2, Karadžić, Ostović )KMF „Ajaks“ Nikšić - DOO „Falkon „ Foča 6:0 (Kostović 3, Nenezić 2, Karadžić)

Grupa „D“

„Kroasan „Foča - „Udruženje građana“Miljevina 4:1 (Pljevaljčić 2, Ćalasan 2 - Đ. Milutinović ) „Istvič“ Foča - Kafe „Biblioteka“ Čajniče 1:5 (Radović - Pudar 2, Milović, Ristanović, Danilović)

Fudbalske nade:

2008/09 godište: Volf - Jang Bojs 0:3; MaHALA TIM – Studio Akord 0:1;Apolon - Sutjeska 5:0                    2010/11 go0dište: Feniks - Škafiškafnjak 2:2;
2013 /14 godište: Mančester Siti - Inter 5:3; Crvena Zvezda - PSG 7:1