XS
SM
MD
LG

Nominovani kandidati za laureate 12. “Dana fudbala Republike Srpske”

Stručni žiri 12. izdanja manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” na današnjoj sjednici održanoj u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci nominivao je kandidate za dobitnike priznanja za 2022. godinu.

Na sjednici kojom je predsjedavao Tomo Marić, doajen sportskog novinarstva i idejni tvorac ove manifestacije kandidovana su po tri imena za svaku od pet kategorija. Njihove refernce biće razmatrane na sljedećoj sjednici Stručnog žirija koja je zakazana za utorak, 28. februara u 12 časova na istom mjestu.

-Imamo dovoljno vremena, ali i nemamo. Moramo da radimo brzo i efikasno, pred nama je još mnogo poslao. Imamo iskustvo sa prethodnih svečanosti, pogotovo prošle godine kada smo u kratkom roku organizovali dvije veoma važne i na visokom nivou manifestacije, “Dan fudbala Republike Srpske” i Svečanu akademiju povodom 30. rođendana Fudbalskog saveza Republike Srpske. Želja nam je da ponovo bude sve na vrhunskom nivou i da svi akteri, ali i gosti odu kući puni utisaka, zadovoljstva i fudbalske sreće – istakao je Tomo Marić, predsjednik Stručnog žirija.

Ognjen Valjić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske je rekao:

-Još mjesec dana je pred nama u kojem treba da završimo najvažnije stvari, a pored Stručnog žirija koji će se baviti laureatima tu je i Organizacioni odbor koji treba da utvrdi još neke pojedinosti oko same organizacije manifestacije. “Dan fudbala” je istinski prozor u svijet Republike Srpske i našeg sporta, fudbala u prvom redu i ponosni smo što organizujemo jednu ovako prestižnu svečanost čiji eho stiže i van okvira našeg regiona.

Na današnjoj sjednici Stručnog žirija promovisan je i premijerni reklamni spot manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske”, djelo Agencije “Euforija” iz Banjaluke koja je partner Fudbalskog saveza Republike Srpske u ovoj istinskoj fudbalskoj priči. Članovi Stručnog žirija bili su oduševljeni spotom u kojem je ukratko sažet istorijat “Dana fudbala Republike Srpske”.

Žiri je predlođio sljedeće kandidate za laurete 12. “Dana fudbala Republike Srpske”:

Najbolji fudbaler (priznanje “Velimir Sombolac”)

1. Bojan Marković (Laktaši Admiral bet)

2. Miloš Aćimović (Leotar, Trebinje)

3. Srđan Mrzić (Krupa, Krupa na Vrbasu)

 

Najperspektivniji fudbaler (priznanje “Srđan Kačar”)

1. Enver Kulašin (Borac, Banjaluka)

2. Kristijan Penić (Krupa, Krupa na Vrbasu)

3. David Čavić (Leotar, Trebinje)

 

Najbolji trener (priznanje “Ilija Miljuš”)

 

1. Vladimir Ilić (Krupa, Krupa na Vrbasu)

2. Miljan Bajić (Laktaši, Admiral bet)

3. Zoran Ćurguz (Sloga Meridian)

 

Najbolji fudbalski radnik (priznanje “Ilija Pantelić”)

1. Miroslav Kršić (Sloga Meridian)

2. Igor Radeljić (Laktaši Admiral bet)

3. Milan Renovica (Glasinac, Sokolac)

 

Najbolji sudija (priznanje “Ratko Kragulj”)

1. Damir Lazić (Brčko)

2. Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo)

3. Dragan Todić (Doboj).

 

Pored pet redovnih priznanja biće dodjeljena i tri specijalna koja privlače veliko interesovanje: Nagrada za životno djelo “Doktor Milan Jelić”, Odlikovanje Ambasador fudbala “Mihajlo Andrejević Andrejka” i Zlatna povelja “Miljan Miljanić”.

Svečanost 12. izdanja “Dana fudbala Republike Srpske” biće održana u utorak, 21. marta 2023. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci s početkom u 12 časova.