XS
SM
MD
LG

Janković srušio Krupu

Fudbaleri Laktaša Admiral bet ostvarili su minimalnu pobedu u prvom meču polufinala Kupa Republike Srpske “Dr Milan jelić” jer su juče u Krupi na Vrbasu sa 1:0 pobedili lidera šampionata i aktuelnog osvajača duple Krune ekipu Krupu i stekli prednost pred revanš na svom terenu koji se igra 3. maja. Tako su se Laktašani približili istorijskom uspehu i plasmanu u finale. Bio je ovo duel dva prvoplasirana kluba iz m:tel Prve lige Republike Srpske koji ovog proleća igraju u sjajnoj formi, tako da će definitivna odluka o finalisti pasti u revanš susretu.

Prvi su zapretili gosti u trećem minutu kada je Bojan Marković bio u izglednoj prilici, šutirao iskosa sa leve strane, ali je njegov mlak udarac ukrotio Luka Damjanović. Minut kasnije uzvratili su Krupljani, Srđan Mrzić je šutirao iskosa sa leve strane preko gola volejom. Već u šestom minutu viđena je nova prilika za domaćina, Slobodan Đekić je ušao u šesnaesterac po desnoj strani i centrirao na ivicu peterca gde najbolje loptu nije zahvatio kapiten Miloš Perović, pa je zicer otišao u nepovrat.

Igrao se osmi minut kada je Mrzić izašao sam ispred golmana Dragana Tadića, a čuvar mreže Laktaša Admiral bet je odličnom intervencijom spasao siguran pogodak. Dva minuta kasnije Ajdin Redžić je oprobao šut sa 18 metara koji je završio pored desne stative Laktašana. Domaćin je u 24. minutu imao slobodan udarac na 22 metra od gola Tadića, ali je Aleksandar Petrović prebacio “živi zid” i okvir gola. U idućem napadu Laktašani su imali iznenadnu šansu, Nikola Babić je lobovao istrčalog Damjanovića, međutim lopta je završila u gol autu.

U 33. minutu Mrzić je sjajno šutirao i pogodio prečku posle akcije nakon slobodnog udarca, a pre toga zbog povrede igru u taboru domaćih morao je da napustio Ognjen Đuričin, zamenio ga je mladi Kristijan Penić. Novu šansu za goste notirali smo u 37. minutu, Babić je sjajno uposlio Ognjena Škorića, čiji je šut sa 12 metara odbranio Damjanović. Bio je u toku 42. minut kada je Đekić centrirao s desne strane po zemlji, a rezervista Kristijan Penić je sa deset metara šutirao visoko preko gola.

Krupa je krenula ofanzivno i u nastavak, a u 47. minutu nakon kornera sa desne strane najviši u skoku je bio Argentinac Bautista Lelji i zamalo je bio neprecizan. U 52. minutu pokušao je Perović da iznenadi Tadića, koji je bio na pravom mestu. Posle kornera u 66. minutu glavom je šutirao Đekić, ali je neko od defanzivaca gostiju izbio loptu sa gol linije i sačuvao svoju mrežu. U sledećem minutu viđen je kontranapad Laktaša Admiral bet, Marković je šutirao po zemlji i damjanović je sigurno uhvatio loptu, odlična prilika za gol je otišla u nepovrat.

Gosti su u 86. minutu imali situaciju za pobedu, rezervista Stefan Milojević je izašao sam pred golmana Damjanovića koji je sjajnom intervencijom zaštitio svoju mrežu i osujetio vođstvo Laktašana. Utakmica je rešena u 90. minutu, laktaši Admiral bet su izveli klasičan kontranapad, kombinovali su Milojević i Bosančić, a vezista gostiju je idealno proigrao Filipa Jankovića na desnoj strani koji je maestralno savldao istrčalog Damjanovića poslavši loptu pod prečku – 0:1.

Krupa – Laktaši Admiral bet    0:1 (0:0)

Krupa. Stadion: 'Krupa'. Gledalaca: 450. Sudije: Marko Domazet (Istočna Ilidža) [Glavni], Nemanja Vujadin (I.Sarajevo) [Pomoćnik], Bojan Maksimović (Modrića) [Pomoćnik], Strijelci: Filip Janković 90', [Laktaši]. Žuti kartoni: Ajdin Redžić 44', Kristijan Penić 62', [Krupa (Krupa na Vrbasu)]; Ognjen Škorić 29', David Vuković 87', Mihajlo Amidžić 90', [Laktaši];

Krupa: Luka Damjanović (G) , Ajdin Redžić , Luka Babić , Ognjen Đuričin (33. Kristijan Penić), Miloš Perović (K) , Nikola Dujaković , Slobodan Đekić , Srđan Mrzić , Aleksandar Petrović , Predrag Ristanović , Genaro Bautista Lelli

Laktaši: Dragan Tadić (G) , Dalibor Milić , Mihajlo Amidžić (K) , David Vuković (90. Boro Erić), Ognjen Škorić (69. Filip Janković), Igor Trivić , Boris Ostojić (83. Srđan Janjetović), Bojan Marković (69. Stefan Milojević), Dejan Bosančić , Dušan Komljenović , Nikola Babić (46. Branko Keleman)

Igrač utakmice: Dejan Bosančić (Laktaši Admiral bet).

Ostali fotosi: