XS
SM
MD
LG

Borac se provukao protiv Zvijezde 09

Banjalučki Borac, trenutno drugoplasirani tim m:tel Premijer lige BiH i prvoligaš Republike Srpske Zvijezda-09 iz Etno sela Stanišići odigrali su sinoć prvi polufinalni susret Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”, a domaćin je slavio pobedu rezultatom 2:1 ostvarenu u šestom, poslednjem minutu sudijske nadoknade i to zahvaljujući rezervistima. Pred malobrojnom publikom na banjalučkom Gradskom stadionu viđena je loša igra, pogotovo domaćih fudbalera, pa će tako odluka o putniku u finale pasti u revanšu, 3. maja koji se igra u Semberiji, iako crveno-plavi imaju minimalnu prednost.

Borac posle deset godina želi da uđe u finale Kupa Republike Srpske, dok Zvijezda-09 traga za svojim prvim finalnim susretom i bez obzira što je Borac favorit u ovom dvomeču, ekipa iz Etno sela Stanišići nije za potcenjivanje, niti je bez šansi, što se videlo i u ovom meču koji je nesrećno izgubila.

U prvih 45 minuta u rastrzanoj i nervoznoj igri nije bilo golova. Borac je imao prividnu inicijativu, ali su se gosti organizovano branili i uspeli da se odbrane preteći iz kontranapada. Mreže se, ipak, nisu tresle, a sa 0:0 zadovoljniji su bili gostujući igrači.

Odmah na startu nastavka, u 48. minutu Zvijezda-09 je stigla do vođstva. Gosti su izveli klasičan kontranapad koji je u pogodak pretvorio iskusni napadač Nemanja kojić, nekadašnji napadač Partizana i niškog Radničkog, rutinski je matirao  golmana Borca Bojana Pavlovića – 0:1. Od 61. minuta gosti su igrali sa igračem manje jer je drugi žuti, isključujući crveni karton dobio defanzivac Stefan Janjić. U 63. minutu je dosuđen jedanaesterac za Banjalučane, a loptu na “belu” tačku je namestio Jakov Blagaić, međutim nije pogodio mrežu crveno-belih. Golman Tarik Abdulahović je odbranio njegov udarac sa jedanaest metara.

Ipak, izjednačenje je usledilo u 75. minutu kada je Tarika Abdulahovića savladao rezervista Borca u ovoj utakmici Enver Kulašin, zvanično najperspektivniji fudbaler Republike Srpske za 2022. godinu. Nedeljko Piščević je dao dubinski pas prema krilnom napadaču koji je prihvatio loptu između dva defanzivca gostiju i pogodio mrežu za 1:1.

U finišu susreta Borac je stvarao pritisak, želeo je drugi gol i kakvu-takvu prednost pred revanš u Etno selu Stanišići. Kada se činilo da će ostati nerešeno rezervista Benjanim Tatar je primio jednu loptu u šesnaestercu tima iz Etno sela Stanišići, šutirao i matirao Abdulahovića za veliku radost saigrača, klupe i malobrojnih navijača Borca.

Borac – Zvijezda 09  2:1( 0:0)

Banja Luka. Stadion: Gradski stadion Banja Luka. Gledalaca: 300. Sudije: Velibor Gigović (Gradiška, Trebovljani) [Glavni], Nebojša Čiča (Prijedor) [Pomoćnik], Goran Ilinčić (Prijedor) [Pomoćnik], Strijelci: Enver Kulašin 75', Benjamin Tatar 90', [Borac (Banja Luka)]; Nemanja Kojić 48', [Zvijezda 09 (ES Stanišići)]. Žuti kartoni: Enver Kulašin 64', Fedor Predragović 74', [Borac (Banja Luka)]; Ševkija Resić 51', Stefan Janjić 54', Kojo Matić 86', [Zvijezda 09 (ES Stanišići)];

Borac : Bojan Pavlović (G) (K) , Nikola Pejović , Alen Jurilj (64. Benjamin Tatar), Obren Cvijanović (46. Enver Kulašin), Nikola Ninković (46. Fedor Predragović), Jovo Lukić , Ivan Lagundžić , Jakov Blagaić (71. Momčilo Mrkaić), Đorđe Milojević , Dejan Popara (46. Nedeljko Piščević), Savo Šušić

Zvijezda 09: Tarik Abdulahović (G) , Andrija Janjić , Pero Tešić (83. Luka Janković), Stefan Janjić , Emanullah Blažević (80. Abid Mujagić), Ševkija Resić (66. Godswill Kwabla Selorm Vadze), Mladen Dujković (K) , Dragan Živanović , Marko Zoćević , Miloš Sekulović (66. Aleksa Kovačević), Nemanja Kojić (80. Kojo Matić)

Igrač utakmice: Enver Kulašin (Borac).