XS
SM
MD
LG

Finalisti Grude i Hadžići

 

U finalu Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/23. igrat će rukometašice Gruda i Hadžića. Upravo su Hadžići, u saradnji sa Rukometnim savezom Kantona Sarajevo, domaćini i organizatori Final foura Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice u ovoj sezoni.
U prvom polufinalnom susretu ekipa Gruda je pobijedila Izviđač iz Ljubuškog rezultatom 44:23.

Karla Lovrić je bila najefikasnija u pobjedničkoj ekipi sa 10 golova, a Jovana Ilić je dodala osam. Lea Bošnjak je postigla 7 goloba, Anja Boban, Teodora Petković i Mia Lugonjić su dodale po 4. Josipa Zubac postigla je tri, a Matea Šumelj i Ina Džidić su dodale po dva pogotka.

Kod Izviđača Andrea Boras i Lucija Vistorop su postigle po pet pogodaka. Iva Grbavac i Azra Perić su postigle po tri. Matea Nosić, Melisa Lerić i Cvita Sivrić su pogađale po dva puta, a Ivana Mikulić jednom.

U drugom polufinalnom susretu ekipa Hadžića je bila bolja od Borca iz Banjaluke rezultatom 32:22. Najefikasnija u domaćem timu bila je Adna Halebić sa 9 pogodaka, a 8 je dodala Ajla Čajić. Sedam puta je pogađala Sara Čahtarević, dok je pet pogodaka postigla Dejana Kulin. Tri gola dala je Amina Hadžiabdić.

Božana Čutković je bila najefikasnija kod Borca sa 9 pogodaka, a pet je postigla Milana Railić. Tri gola postigla je Sara Majkić, a dva Isidora Kršić. Po jedan pogodak su postigle Slađana Andrić, Ružica Šikić i Duška Tintor.

Vrijedi istaći da je drugi polufinalni susret odigran u sjajnoj atmosferi pred oko 1.000 gledalaca. Finalni susret između HRK Grude i RK Hadžići na rasporedu je sutra (nedjelja, 21. maj) od 17 sati u KSIRC Hadžići uz direktan prenos na BHT 1.