XS
SM
MD
LG

Velež Drini ''kupio'' karte za put u niži rang

Drina - Velež 0:3

Nevesinjski Velež je po svemu sudeći novi prvoligaš Republike Srpske. Oni su u prvoj utakmici baraža za popunu Prve lige, kao gosti porazili Drinu iz Zvornika sa visokih 3:0, pa bi u revanšu u Nevesinju trebalo da se desi čudo, da Drina nadoknadi tri gola manjka.

Oni nisu za 90 minuta na svom terenu šutnuli na gol Zurovca, pa se može polako domaćin spremati za Drugu ligu, grupu Istok.

Gosti iz Nevesinja su odigrali tvrdo, čvrsto. Ograničili su se na odbranu, a iz te defanzive trčali kontre. Prva je urodila plodom u 18. minuti, Repović je pobjegao domaćoj odbrani, šutira i pogodio stativu, lopta mu se vratila i bio je drugi put  precizniji.

Drugi i treći pogodak djelo su Srđana Draškovića. On je u dva navrata bio efikasan nakon kontre i svom timu praktično donio prvoligaški status.

Drina – Velež (Nevesinje 0:3 (0:1)

Zvornik. Stadion Drine. Gledalaca oko 400. Sudija: Bojan Panić (Prijedor). Strelci: Darko Repović16, Srđan Drašković 85. i 90+1.

Drina: Ružić Branislav, Denkovski Hristijan, Veljkić Savo, Andrić Boris, Sušić Pavle,  Vasić Radovan, Perić Saša Maksimović Drago, Ćulum Danijel, Stanišić Nikola,, Novak Jovan. Na klupi: Gajić Nebojša, Marić Aleksa Kojić Filip, Beatović Jovo, Jezdić Vladan, Hidić Ibrahim, Kovačević Kosta.

Velež: Zurovac Miloš, Gutić Miljan, Petković Miljan, Vukosav Miljan, Prodanović Goran, Kljakić Đorđe, Repović Darko, Drašković Srđan, Radović Milko, Prodanović Sergej, Šarenac Dušan. Na klupi: Pikula Đorđe, Jeremić Dejan, Milošević Marko, Vujičić Mitar ,Radojičić Srđan.