XS
SM
MD
LG

Dinamo i Hajduk za Supekup

DINAMO i Hajduk odigraće na stadionu Maksimir utakmicu SuperSport Superkupa. Hrvatski prvak Dinamo protiv osvajača kupa Hajduka ujedno je i branitelj prošlogodišnje titule, osvojene boljim izvođenjem jedanaesteraca (Dinamo - Hajduk 4:1). Utakmica počinje u 20 sati.

"Vrlo smo uzbuđeni, a vjerujem da su i navijači  pred početak sezone. Superkup je dobrodošla utakmica nama, Hajduku i svima koji vole fidbal, mislim da je to idealan način za otvaranje nove sezone. Očekujemo dobru igru, da nastavimo gdje smo stali prošle sezone, a jasno, nadamo se da će to popratiti dobar rezultat i novi trofej", rekao je u najavi utakmice Dinamov trener Igor Bišćan.

Ovako je prokomentarisao tim Hajduka:

"Gledali smo sve što su igrali na pripremama, sve što je bilo dostupno za pogledati. Očekujem dobru i ozbiljnu ekipu, bili su u završnici prošle sezone dobri, zato su i ostvarili sve dobre rezultate u kontinuitetu pred kraj prvenstva, uzeli su i Kup. Tako su izgledali i na pripremama i ja očekujem maksimalno ozbiljnu utakmicu. U igri je trofej, s obzirom na protivnika i značaj susreta biće sigurno dobra atmosfera, svakako moramo biti pravi i na jako visokom nivou protiv ovog Hajduka"

Za Hajduk neće nastupiti Marko Livaja. Mora odraditi kaznu zbog vrijeđanja Šibenika nakon utakmice u Rijeci u kojoj je Hajduk stigao do titule u SuperSport hrvatskom kupu.

"Što se tiče Livaje, za mene je on najbolji igrač lige, svakako je u njih top 3 ili barem u top 5, jasno je što znači Hajduku. Nećemo mijenjati pristup zbog toga što ga Hajduk neće imati na raspolaganju, a koliko će to traga ostaviti na njihovoj igri, ne znam, to je nešto čime se mi nećemo zamarati", rekao je Bišćan.

"Svi smo motivisani za svaki trening, svaku prijateljsku utakmicu. Superkup donosi trofej. Nije slatkica kao prvenstvo, ali je trofej. Svaka utakmica može imati ogroman utjecaj. Pripremamo se, nastojimo igrati što bolje i pokušati pobijediti.Fudbal je dinamičan, nakon prošle sezone imali smo nekoliko sedmica  odmora i vremena  da se pripremimo za novu sezonu. Treninzi su jedno, kad krene nešto ozbiljno, bićemo puno pametniji", istaknuo je Hajdukov trener Ivan Leko.

I on se osvrnuo na izostanak Livaje.

"Livaja odrađuje kaznu, protivnici slažu taktiku kako limitirati njega, ko zna kako će izgledati derbi bez njega. Šteta, trebao je igrati. Ili ga kazni s deset utakmica ili  nijednom. Ovo je rješenje neki kompromis, a ja to ne volim", rekao je Leko, a na pitanje "Kada biste mogli birati, pobjeda protiv Dinama u Superkupu ili u prvenstvu?" odgovorio:

"Superkup."