XS
SM
MD
LG

Stručni ugao: Atomski fudbal na "Krovu"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

U nedelju uveče je, kao možda nikad dosad, u najkasnijoj satnici počev od 21:05 čas, odigrana na "Krovu" Tržnog centra Voždovac, prvenstvena utakmica drugog kola Super lige Srbije, IMT - Voždovac 2:2. Po takmičarskom kalendaru IMT sa Novog Beograda je bio nominalni domaćin, na terenu svog protivnika, što asocira na duele Intera i Milana na čuvenom Đuzepa Meaci u Italiji.

Mi retki koji smo gledali tu utakmicu uživo ili posredstvom TV Arena smo imali zaista šta videti, bez obzira što je izveštaj sa ove utakmice, gotovo svih medija, ostao u dubokoj senci utakmica Crvena zvezda - Napredak 4:0 i Vojvodina-Partizan 0:2.

Krov Tržnog centra je podrhtavao, ne od broja gledalaca, već od gotovo konstantnih naizmeničnih sprinteva fudbalera oba tima, kao da se igrala košarkaška, rukometna ili hokejaška utakmica, u kojoj igrači uvek menjaju mesto, što nismo u prilici često videti u utakmicama, unapred određenim od manjeg značaja.

Timovi IMT i Voždovac su sastavljeni savršenom kompilacijom igrača od manjeg dela sopstvenog kadra, ustupljenih ili dovedenih iz drugih klubova. U trenucima nadahnuća mlađani Miloš Luković iz IMT-a ili već dovoljno afirmisani Borisav Burmaz iz Voždovca mogu nadmudriti svaku odbranu i kidišu kao gladni vukovi, željni dodatne afirmacije. A šta tek reći o jednom od brojnih junaka ove utakmice, golmanu IMT, stasitom Milošu Gordiću (23), koji je već debitovao u A reprezentaciji Srbije ili njegovom kao špricer hladnom kolegi na golu Voždovca, još mlađem Andriji Katiću (21)?

Fudbal je takva igra, da se najbolje predstave i igre ne vide samo i uvek na Old Trafordu (popularnom Teatru snova), na našoj Marakani (Rajku Mitiću), na stadionima JNA ili Karađorđu u Novom Sadu. Nekad i na krovu Tržnog centra, do duboko u noć, kao u nedelju...

Autor: Svetozar Čiča