XS
SM
MD
LG

Mihailo Ranković osigurao bronzu na Evropskom prvenstvu, Gazdić poražen

Bokseri Kikboks saveza Republike Srpske imali su prve borbe na Evropskom prvenstvu za djecu, juniore i kadete u Istanbulu.

Bijeljinac Mihailo Ranković uspješno je prošao prvu preprku u disciplini ful kontakt za juniore do 75 kilograma. On je savladao u prvom kolu Jusufa Aksua sudijskim preglasavanjem 2:1. U drugom kolu ga čeka Azerbejdžanac Bilal Nurijev, a pobjedom protiv Aksua Ranković je sebi osigurao barem bronzu.

Kikbokser "T-Combat" tima iz Istočnog Sarajeva, Obrad Gazdić, poražen je u prvom kolu kategorije juniora do 63 kilograma u disciplini kik lajt. Njega je u prvoj borbi jednoglasnom odlukom sudija zaustavio Čeh Jirži Čajtil. U narednom kolu Čeh će raditi protiv Irca Džoša Ridela.

Viktor Milić iz KBK "Kule" Trnovo je saznao svoga protivnika u osmini finala kategorije juniora lou kik do 63.5 kilograma. Biće to Turčin Mustafa Soner Kilinc koji je danas jednoglasnom odlukom sudija savladao Ukrajinca Valentina Kasijana.

Kikboks savez Republike Srpske ima 10 predstavnika u Istanbulu u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine koja broji 39 takmičara.