XS
SM
MD
LG

Famos u osmini finala Kupa "dr Milan Jelić": Gomeš načeo, Perović završio

Fudbaleri Famosa iz Vojkovića plasirali su se u 1/8 finala Kupa "dr Milan Jelić" nakon što su u posljednjem meču 1/16 finala savladali danas drugoligaša Zadrugara u Donjem Crnjelovu.

Ušao je Famos maksimalno ozbiljno u ovaj susret, iako je Darko Vojvodić bio primoran da u Istočnom Sarajevu ostavi Marka Tešanovića, Danela Blažića, Ognjen Stjepanovića, Dejana Bjeloša i Marka Markovića, dok su odmor dobili prvi golman Igor Rončević, kao i najbolji igrač prvog dijela sezone Darko Hrkalo i oni su se našli na klupi. Dodatni problem mogla je biti i rasječena arkada Marka Škrbe, ali sa čalmom oko glave mladi defanzivac Motorista je nastavio i do poluvremena odigrao ovaj susret.

Igrači koji su dobili šansu iskoristili su je na dobar način, a posebno se to odnosi na Gustava Gomeša, koji postiže svoj prvijenac u dresu Famosa. Imao je i novajlija Semir Tiro šansu da se raduje, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

Zadrugar do izjednačenja stiže u 34. minuti, a strijelac je iskusni Nemanja Matović i sa tim rezultatom se otišlo na pauzu. 

U drugom poluvremenu jedan gol, i dovoljan za pobjedu. Sudija Bojan Mitrović je pokazao na penal nakon prekršaja Maletića, a Mladen Perović je realizovao najstrožiju kaznu za vođstvo, a ispostaviće se i prolaz Famosa.

U 1/8 finala Famosa čeka Podrinje iz Janje, još jedan drugoligaš Republike Srpske grupa "Istok".

ZADRUGAR - FAMOS 1:2 (1:1)
Stadion "Bunkovača", Donje Crnjelovo
Gledalaca: 150
Sudija: Bojan Mitrović (Bijeljina)
Strijelci: 0:1 Gomeš 24, 1:1 Matović 34, 1:2 Perović 66p
Žuti kartoni: Karaman, Bajić, Maletić, Vićić (Zadrugar), Gomeš, Kuljanin, Tiro, Danilović, Vojvodić (trener) (Famos)

ZADRUGAR: Đokić, Maletić (od 67. Todorović), Matović, Bajić, Vićić, Đokić (od 81. Pavić), Odžaklić, Marko Maksimović, Vuković, Karaman, Jolović
FAMOS: M. Terzić, Škrba (od 46. Cicović), Abrego, Tiro, Gomeš (od 46. Hrkalo), Vranešić, Pirt (od 75. Drakul) Perović, Lazić, Kuljanin, Danilović