XS
SM
MD
LG

Hajduci pali u Čečavi

 

Protekla oktobarska nedjelja na stadionu pokraj Male Ukrine bila je rezervisana za fudbal, a ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu imali su priliku da isprate prvenstvene utakmice Ukrininih selekcija.

Dan okupan suncem sa temperaturom od 25° celzijusa, dio godine u narodu poznat kao ,, Miholjsko ljeto “ privukao je mještane naših sela da pruže podršku domaćoj ekipi u borbi za nove bodove.

U jutarnjem terminu od 10:00 časova na teren je izašla kadetska selekcija, te ukrstila koplja sa gostujućom ekipom Hajduka iz Kožuha u derbiju 6. kola Omladinske kadetske lige GFS Doboj.

Utakmica sa mnogo borbe na terenu pripala je domaćoj ekipi, koja je nakon preokreta slavila rezultatom 2-1, a strijelci za domaće bili su Ognjen Vasić  i Đorđe Subotić.

Naredno 7. kolo koje je i poslednje za jesenji dio šampionata kadete vodi u Kostajnicu gdje će odmjeriti snage sa ekipom Naših krila u nedjelju 15.10. od 10:00 časova.

SENIORI U IGRI 11 na 8 SAVLADALI GOSTE IZ BATKUŠE:

Utakmicama 8. kola nastavljen je jesenji dio šampionata u Regionalnoj ligi ,, Centar “, a fudbaleri Ukrine na domaćem terenu ugostili su ekipu Hajduka iz Batkuše.

Gostujuća ekipa suočena sa mnogobrojnim problemima u Čečavu je stigla sa svega 8 igrača.

Ovom prilikom želimo da uputimo podršku jednom sjajnom klubu, koji se u prethodnom mandatu našeg kluba na ,, Centru “ pokazao kao sjajan domaćin, a mi im želimo da prebrode teške dane koji su zahvatili njihov klub i da se čim prije vrate u punom sjaju na fudbalsku scenu.

Jedna od onih utakmica koja nije imala preveliku dinamiku i jak tempo otišla je u korist domaće ekipe.

U jednoj laganoj, fer i korektnoj utakmici ekipa Ukrine stigla je do četvrte pobjede na ,, Centru “.

Domaći dolaze u vođstvo u 10. minuti preko kapitena Kvržića koji glavom pogađa za 1-0.

U nastavku igre sa par sjajnih intervencija istakao se gostujući golman koji je odličnim paradama zaustavio par pokušaja domaćih fudbalera.

Gosti u 30. minuti dolaze do izjednačenja rezultata 1-1, a strijelac gola bio je Ostojić.

Dva minuta nakon toga domaći fudbaleri preko Kojića ponovno dolaze u vođstvo od 2-1.

Sa rezultatom iz 32. minuta otišlo se na poluvrijeme.

U drugom dijelu igre viđena su još tri gola na utakmici.

Prvi od ta tri djelo je Kulage u 60. minuti utakmice.

U 62. minuti umjesto Pejičića i Popovića u igru ulaze B. Prodić i Đukić.

Fudbaleri Ukrine preko D. Vučića u 65. minuti dolaze i do četvrtog gola na utakmici.

Još jedna dvostruka izmjena u ekipi Ukrine u 65. minuti kada iz igre izlaze D. Vučić i Zarić, a u igru ulaze D. Prodić i Vasiljević.

Peti gol za Ukrinu u 71. minuti postigao je Vasiljević za konačnih 5-1 kako je glasio rezultat ove utakmice.

Na kraju utakmice veliki pozdravi i zagrljaji igrača ostavili su jednu lijepu sliku utakmice jer kako kaže stara narodna poslovica ,, prijatelj se u nevolji poznaje “, a naši fudbaleri su spustili gard i odigrali laganu utakmicu kako ne bi gostima nanijeli rezultatsku katastrofu, što je prepoznato od strane gostujućih fudbalera.

Ovom pobjedom ekipa Ukrine upisala je nova tri boda te sada ima 13 i zauzima 6. mjesto na tabeli Regionalne lige ,, Centar “.

U narednom 9. kolu fudbaleri Ukrine gostuju kod ekipe Rudara iz Stanara, a utakmica je na rasporedu u subotu 14.10. od 17:30 časova u Stanarima.

FK ,, Ukrina “ 5-1 FK ,, Hajduk “ Batkuša