XS
SM
MD
LG

Pljevaljčić žali što istorijski rezultat nije nagrađen: Ovakve stvari nas samo ojačaju

Džudista Randorija, Nikola Pljevaljčić, osvojio je ove godine svjetski kup u Sarajevu, što je najbolji rezultat od osnivanja Džudo saveza Republike Srpske.

Džudo savez Republike Srpske  se odlučio da za Izbor najboljeg sportiste Republike Srpske u organizaciji Glasa Srpske kandiduje Božidara Vučurevića, koji je na kraju i postao najbolji sportista Republike Srpske. 

Dan nakon izbora Pljevaljčić se oglasio na društvenim mrežama. Posebno želi da napomene da ovo ništa nije upućeno lično na Vučurevića kojeg smatra za izuzetnog momka i sportistu, te da je nagrada svakako zaslužena, ali pita se je li moralo tako od Džudo saveza Republike Srpske. Kako kaže, mislio je da to bude kruna njegova karijere, ali ističe da će ga ovakve stvari samo ojačati.

- Na Božić 2010. godine skupila se jedna mala ekipa ogromnog srca. Skupio ih je jedan čovjek, koji je cijelog sebe dao za tu ekipu, a daje i dan danas. Od samog početka smo se borili protiv svih i na kraju uvijek izlazili kao pobjednici. Najveći razlog za sve pobjede je što mi nismo samo klub, mi smo jedna velika porodica. Sve što smo radili uvijek smo radili srcem. Pobjeda jednog od nas je bila zajednička, ali isto tako nas je nepravda prema jednom boljela sve zajedno. Sportista je gladijator koji gine za svaki rezultat, medalju i priznanje i zato ga boli kada nešto ostvari, a ne naiđe na razumijevanje ljudi od kojih se neko priznanje ili nagrada očekuje. Ostvariti najbolji rezultat u istoriji jednog sportskog saveza u seniorskoj konkurenciji je svakako stvar koja zaslužuje neko priznanje.  Nisam tip osobe koji voli javno da se žali na ovakve stvari, ali ovaj put je bilo jače od mene. Uvjeren sam da su naši najbolji sportisti sa razlogom dobili nagrade, ali smatram da se tu moglo naći za mene i rezulatt koji sam ostvario. Iskreno sam razmišljao da ta kruna dosadašnje karijere bude šlag na tortu i kraj, ali ipak neće biti tako. To nije mentalitet ove "male" ekipe sa početka teksta, to nije način i put kojim nas je vodio taj čovjek. Neke stvari nas samo ojačaju. Mi vraćamo duplo!, poručio je Pljevaljčić.

Na to se nadovezao i njegov klub.

 - Najbolji sportista Republike Srpske, sa najboljim rezulatom ove godine u Republici Srpskoj nije uopšte ušao u izbor. Najbolji rezultat u istoriji Džudo saveza Republike Srpske. Takvo nam je stanje u Džudo savezu i sportu Republike Srpske, poručili su iz Randorija.