XS
SM
MD
LG

Srbija poražena sa zvukom sirene
Orlovi ponovo nisu bili na visini zadatka i zasluženo su izgubili - 29:30

SRBIJA – CRNA GORA 29:30 (14:15)  

Minhen – Olimpijska dvorana. Gledalaca: 2.000. Sudije: Kurtagić i Vetervik.

SRBIJA: Cupara, Vorkapić 2, Kos 1, Abutović 1, Borzaš 1, Milosavljević, Kojadinović 3, Radivojević 4, Ilić 5, Pušica, Orbović 1, Kukić 7, Đorđić 2, Pešmalbek 2, Marsenić 1, Milosavljev.

CRNA GORA: Matović, Bakić, Dragašević, M. Vujović 7, Čavor, Lazović, Čepić, B. Vujović 8, Radović, Simić, Kaluđerović 1, Vujačić, Radović 1, Anđelić, Borozan 6, Grbović 7.

 

Reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj pošto je poražena od Crne Gore – 29:30.

Srbija je na startu igrala neorganizovano, napad nije funkcionisao, igra je bila slaba, Olrovi nisu znali šta se igra i kao da su se sudarali po terenu.

Crna Gora je delovala dosta bolje i smirenije, imala je dobru igru i već u 4. minutu stekla 0:3. Naš tim je pokušao da uhvati priključak, ali je srljao iz greške u grešku što je raspoložen protivnički tim iskoristio. Imali su Đetići na golu podršku Simića, pa je Crna Gora imala prednost 5:9 u 15. minutu.

Proradio je konačno Lazar Kukić, solo prodorima je uspeo da razbije odbranu Crne Gore i simultankom obezbedi našem timu samo gol zaostatka – 8:9 (17. minut). Nije se protivnik predavao, a Srbija nije uspevala da dođe do izjednačenja, a potom je i naš tim zaradio dva minuta kazne što je rival iskoristio. U 23. minutu je bilo 10:13, ponovo je Kukić bio odličan, ali nije imao ko da ga prati, tek na trenutke mladi Kos, pa Kojadinović. Upravo preko njih je Srbija stigla na 13:14 tri minuta pred kraj poluvremena i sa golom minusa su Orlovi otišli na odmor.

Odlično je Srbija otvorila drugi deo, došla do izjednačenja, a potom je golman Simić faulirao u kontri Pešmalbeka i zaradio crveni karton u 35. minutu pri rezultatu 16:16.

Minut kasnije Nemanja Ilić je iz kontre postigao pogodak i Srbija je prvi put došla u vođstvo – 17:18! Pešmalbek je bio u kontri i pogodio golmana rivala u glavu, pa je morao na klupu dva minuta. To je Crna Gora iskoristila i stigla do dva gola prednosti (18:20).

Mučio se naš tim, kako u odbrani, tako i u napadu, igra Orlova je delovala raštimovano, ali je ipak stigla na samo gol zaostatka 23:24 (51), ali je pogodio Miloš Vujović za plus dva.

Nemanja Ilić je pogodio u 59. minutu za 28:28, Cupara je odbranio i Srbija je imala napad, a tajm aut je zatražio Đerona. Ishitreno i brzo je šutirao Đorđić, na drugoj strani kaznio je to Borozan i Crna Gora je imala 28:29. Radivojević je pogodio sa linije penala za 29:29, a Crnoj Gori je ostalo šest sekundi za napad što je rival iskoristio i postigao gol za pobedu.