XS
SM
MD
LG

Povratak kući nakon 12 godina

Sloga će sutra ugostiti Zrinjski u utakmici 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine te je tim povodom danas održana konferencija za novinare-

“Mladen je domaći igrač koji je krenuo iz Sloge, gdje je napravio izuzetno dobru karijeru. Ja se pogotovo veselim njegovom povratku i mislim da je to obostrano dobar potez, jer ćemo mi u njemu dobiti kvalitetno i adekvatno pojačanje na poziciji na kojoj u nastavku prvenstva nismo baš pokazali da smo moćni kao što smo bili u prvom dijelu. Druga stvar, smatram da će i Mladenu ovo dobro doći da napravi iskorak. On je u godinama koje su najzrelije i sigurno je da još nije pokazao ono najviše što može. Vjerujem da smo u Veselinoviću i Mrkaiću, koji još nije stekao pravo nastupa, dobili pojačanja i da smo na putu da popunimo ekipu na način na koji sam ja to želio. Pripreme u Antaliji i nastavak lige su pokazali da na tim pozicijama imamo male poteškoće. Mladenu u svoje ime i ime kluba želim sve najbolje u njegovom gradu. Od njega očekujem da odigra ono što zna i što u ovom trenutku može. Veoma je iskusan i taktički i tehnički obrazovan igrač. Nadam se da će ova saradnja do kraja prvenstva i još neki naredni period biti popraćena dobrim rezultatima. Sloga Meridian u ovom trenutku ima solidne rezultate, ali to može biti još daleko bolje”, rekao je trener Sloge Vlado Jagodić.

Jagodić je istakao da je Zrinjski apsolutni favorit.
 
“Nismo imali mnogo vremena da se bavimo analizom utakmice protiv Posušja, nego smo se bavili time da se igrači dobro naspavaju poslije povratka jer smo stigli u sitne sate ujutru. Priprema za Zrinjski nije mogla biti prije u odnosu na Kup, tako da imamo samo danas da se pripremimo. Susret protiv Zrinjskog na domaćem terenu je najteži zadatak za nas u ovoj polusezoni. Zrinjski je aktuelni šampion države i učesnik grupne faze evropskog takmičenja, čime je ostvario istorijski uspjeh na kojem mu ponovo čestitam. Sigurno je da i mi imamo svoje ambicije. Oni su apsolutni favoriti, ali mnogi su protiv nas bili favoriti u Modriči i Doboju prije utakmice, pa se poslije utakmice dešavalo nešto drugo. Daleko od toga da ja u ovom trenutku prijetim, niti to mogu niti želim. Ja sam i prošle sedmice pokušao apostrofirati raspored i kalendar takmičenja jer nam se nije izašlo u susret, ali očigledno da to ne vrijedi i ne želim o tome ni pričati", kazao je Jagodić.

Veselinović se vratio kući nakon 12 godina.

image

Veselinović je posljednje pojačanje Sloge

 “Prvo želim da se zahvalim šefu Vladi Jagodiću na lijepim riječima. Drago mi je da sam se vratio kući nakon 12 godina što inostrane, što domaće karijere. Nadam se da ću na terenu pomoći ovim momcima da ostvare što bolji rezultat. Ova ekipa ima potencijal i nadam se da ćemo postići što bolji rezultat u nastavku prvenstva zajedno uz pomoć publike, koju očekujem da dođe da podrži ove momke", rekao je Veselinović.
 

Sarajevo : Zvijezda 09
Posušje : Sloga
Široki Brijeg : Velež
GOŠK : Zrinjski
Tuzla City : Borac
Igman : Željezničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 30 22 6 2 72
2 Zrinjski 30 21 4 5 67
3 Velež 30 14 10 6 52
4 Sarajevo (-3) 30 15 6 9 48
5 Posušje 30 11 8 11 41
6 Sloga 30 13 2 15 41
7 Željezničar 30 11 3 16 36
8 Široki Brijeg 30 10 5 15 35
9 Igman 30 9 5 16 32
10 GOŠK 30 8 8 14 32
11 Tuzla City 30 7 6 17 27
12 Zvijezda 09 30 6 3 21 21