XS
SM
MD
LG

Višegrađanke se vratile u Prvu ligu

Odbojkašice Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ iz Višegrada od naredne sezone takmičiće se u Prvoj ligi Republike Srpske, nakon što su pobijedile ekipu „Glasinac“ sa Sokoca 3:1.

Na završnom turniru Druge lige Republike Srpske za odbojkašice koji je večeras okončan u Višegradu za najboljeg igrača turnira proglašena je Ivana Plećić iz Odbojkaškog kluba „HE na Drini“.

Sportski direktor Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ Jovo Sarić rekao je da je ispunjen cilj i da je ovo veliki uspjeh za višegradsku odbojku.

„Potrudićemo se da se dobro pripremimo za narednu sezonu kako ne bi bio kratak boravak u Prvoj ligi Republike Srpske. Mislimo da svojim kvalitetom, a i da ovaj grad zajedno sa nama to zaslužuje“, istakao je Sarić.

Kapiten ekipe odbojkašica Kluba „HE na Drini“ Natalija Filipovac rekla je da je odlučujuća utakmica bila veoma teška i neizvjesna, ali da su Višegrađanke uspjele da ispune svoj cilj.

„Čestitala bih mojim saigračicama za trud koji su uložile kako bi ostvarile ovaj uspjeh, a čestitam i protivničkoj ekipi za fer borbu“, istakla je Filipovac.

Najbolja igračica turnira Ivana Plećić zahvalila je za titulu koja joj je dodijeljena i rekla da je veoma ponosna, ali da svega toga ne bi bilo bez njenih igračica i kluba.

„Svi zajedno su dali sve od sebe da postignemo ovaj uspjeh“, naglasila je Plećićeva.

Pehar je novom prvoligašu uručila član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Republike Srpske Ivana Nikolić iz Rogatice.

Turnir je otvorio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji je učesnicima poželio dobrodošlicu i prijatan boravak u Višegradu i poželio puno uspjeha u takmičenjima.

SRNA


HE na Drini 3 : 1 Glasinac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 HE na Drini 2 2 0 6
2 Glasinac 2 1 1 3
3 Vožd 2 0 2 0