XS
SM
MD
LG

Arsenijević lakše povređen

Fudbaleri  Slavije danas popodne će  nastaviti pripreme za novi bh šampionat. Igrači su po povratku iz Austrije dobili dva dana slobodno i većina ih je iskoristila za odmor od napornih treninga. Novajlija, Marko Ristić, u toj je  pauzi imao razloga za zadovoljstvo. Novi Slavijin defanzivac se oženio,a  od klupskih drugova svadbi su prisustvovali Darko Spalević i Stefan Grujičić. Sva trojica se danas popodne moraju javiti stručnom štabu.


Po povratku sa ovih priprema razgovarali smo sa pomoćnim trenerom, Goranom Simićem. On nam je rekao da su u zadnjoj utakmici u Austriji,a igrali su protiv tima Hapolea, pokazali da su dobro trenirali i da bi trebali spremni ući u novi bh šampionat.


-Videlo se i u toj utakmici, kao i u svim prethodnim, da smo dosta teški. Noge su nam kao olovo,ali sada idu lakši treninzi i do starta i meča sa Veležom siguran sam da će se igrači u potpunosti  oporaviti. Ono što smo takođe primetili je da nam trebaju još dva- tri igrača. Šampionat je dug!!! Igra se i Kup Republike Srpke i Bosne i Hercegovine i treba veći fond fudbalera!!! Očekujemo da do starta prvenstva dobijemo te neophodne igrače. Imamo informaciju da su pregovori u toku, kaže nam Simić.


Sudeći prema nastupima u Austriji, prvih 11 bi moglo da se nazire.... Naravno, neće nam to niko potvrditi ,ali...Na golu bi trebao da bude neprikosnoveni Mladen Lučić. Na bokovima su levo Marko Ristić, desno Branislav Arsenijević. Tandem  stopera  su, po svemu sudeći, Bojan Marković i Nemanja Kartal. Tu još konkuriše i Krešo Bilić. Doskorašnji standardni stoper Nemanja Vejnović je pomeren u vezni red. A pored njega u vezi su  još i Stefan Grujičić, Emir Zeba i Stefan Barić.Po desnoj strani bi trebao da dejstvuje Rovčanin i da se ubacije u špic,a vođa napada Slavije će biti iskusni Darko Spalević.


-E, to vam ja ne mogu potvrditi!!! Videćemo!! Ima još nekloliko dana da se sve kockice slože i da vidimo ko će početi meč sa Mostarcima. Možda tu bude i nekih izenađenja,a verujem da će mnogo zavistiti i od eventualnog dolaska novih fudbalera. Iskren da budem, da ispadaju dva kluba- bio bih zadovoljan ovim čime raspolažemo, ali kad se zna da iz lige ide čak šest  ekipa- onda se mora poraditi još na tim pojačanjima!! Imamo i dosta mladih i neiskusnih irgrača u rezervi i teško da se smemo na njih osloniti. Nisu oni još kadri da nose breme odgovornosti,ali da im treba ukazivati priliku- to sigurno , kaže Simić.
Prema njegovim rečima, nisu tokom boravka u Austriji bili u prilici da previše prate dešavnja kod ostalih premijerligaša, ali će  se, u ovih narednih četiri-pet dana, dodatno informisati i skupiti podatke o timu Veleža.


-Videli smo da su doveli nekoliko igrača. Imaju i novog trenera i sigurno kipte od želje da se pokažu u pravom svetlu od starta šampionata. Ne treba, naravno, zaboraviti da i mi imamo svoje želje i očekivanja!!! Nadam se samo da će ova paklena vrućina da prođe i da ćemo moći imati neke normalne uslove za igru. Ne daj bože da u nedelju, kada se sastajemo sa Veležom, bude ova temperatura, zaključio je Simić.


Dok se ekipa nalazila na pripremama u Austriji,   klupsko rukovodstvo je vodilo bitiku sa obezbeđivanjem terena za trening. Pomoćni teren Slavije bi se morao sada rekonstruisati,ali novca nema za taj poduhvat. Pokušaće se dogovoriti sa drugoligašem Famosom iz Istočne Ilidže da se trenira na njihovom terenu. Onaj glavni, na stadionu Slavije, mora  se čuvati za utakmice. On je sada u mnogo boljem stanju nego pre tri meseca. Tada je ličio na oranicu,  a danas je ipak mnogo bolji!!! Ipak, ostaje žal što se rekonstrukcija nije uradila već polovinom maja, nego tek krajem juna, pa se ipak malo zakasnilo. Pa i pored toga, teren će biti mnogo bolji i igrači Slavije i njihovi gosti će moći igrati utakmice na dosta kvalitetnoj travi!!!!!


Široki Brijeg 5 : 0 Radnik
Borac 2 : 2 Vitez
Slavija 1 : 1 Željezničar
Rudar Prijedor 4 : 0 Velež
Čelik 1 : 0 Mladost
Zrinjski 2 : 1 Sloboda
Sarajevo 1 : 3 Olimpic
Travnik 4 : 2 Drina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 30 21 6 3 69
2 Sloboda 30 19 5 6 62
3 Široki Brijeg 30 18 7 5 61
4 Sarajevo 30 18 3 9 57
5 Željezničar 30 16 7 7 55
6 Čelik 30 12 10 8 46
7 Radnik 30 13 6 11 45
8 Mladost 30 10 9 11 39
9 Olimpic 30 11 6 13 39
10 Vitez 30 11 6 13 39
11 Borac 30 10 6 14 36
12 Slavija 30 8 11 11 35
13 Travnik 30 8 5 17 29
14 Rudar Prijedor 30 5 10 15 25
15 Drina 30 7 1 22 22
16 Velež 30 1 6 23 9