XS
SM
MD
LG

Igokei ponuđen nastup u Evrokupu

Rukovodstvo kompanije ECA koja upravlja Evroligom i Evrokupom ponudilo je Košarkaškom klubu Igokea nastup u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Detalj sa jedne od utakmica Igokee / foto: KK Igokea/Nenad Vuruna

Nakon što su četiri kluba iz Italije Trento, Sasari, Kantu i Ređo Emilija otkazali nastup u Evrokupu, iako je već obavljen sastav grupa, ECA je odlučila da ponudi mjesta predstavnicima iz Jadranske lige. Ovu informaciju potvrdio je nedavno izabrani drugi potpredsjednik ABA lige i generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

"Na posljednjoj Skupštini rečeno je da Evrokup ponudio još nekoliko mjesta klubovima iz ABA lige, a među njima je i Igokea, koja je dobila poziv kao i MZT i još jedna ekipa", rekao je Dodik.

Aktuelnog šampiona BiH očekuje nastup u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a nije poznato da li će prihvatiti poziv za učešće u Evrokupu i otkazati nastup u FIBA takmičenju.

"Za sada se još nismo izjasnili o tom pitanju i čekamo jasan stav FIBA i ECA o svim sporovima koji su nastali proteklih mjeseci. Trenutno smo bliže FIBA i njenom takmičenju. Ukoliko bismo otkazali nastup u kvalifikacijama, Košarkaški savez BiH snosio bi eventualne posljedice i plaćao bi eventualne kazne", istakao je Dodik.

Čekajući konačnu odluku o tome u kojem takmičenju će nastupiti, Igokea će prekosutra saznati ime protivnika u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je zakazan žrijeb.

PRETHODNI NASTUP
Ukoliko bi prihvatili nastup u Evrokupu ekipi iz Aleksandrovca to bio bilo drugo učešće u tom takmičenju, pošto su debitovali u sezoni 2013/14, kada su bili u grupi sa Hapoelom iz Jerusalima, Himkijem, Karšijakom, Lukoilom i Asesoftom. Upisali su tri pobjede i sedam poraza te nisu prošli grupnu fazu takmičenja. Ujedno, iduće sezone kroz ABA ligu stekli su pravo nastupa u Evrokupu, ali su ga otkazali.


10 .kolo Liga 6
Široki 69 : 81 Kakanj
Mladost 74 : 61 Spars
Igokea 86 : 76 Leotar Swisslion
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Igokea 10 10 0 20
2 Mladost 10 5 5 15
3 Kakanj 10 5 5 15
4 Leotar Swisslion 10 4 6 14
5 Široki 10 3 7 13
6 Spars 10 3 7 13