XS
SM
MD
LG

Koprivica ponovo u Orašju

Posljednjeg dana januara stiže potpis Vlade Koprivice na ugovor i vjernost Orašju, prvoligašu Federacije BiH.

"Da se razbije ova zimska monotonija. Radio sam individualno tokom cijele zime. Neće biti problem da se pokaže fizička spremnost onda kada to bude i najpotrebnije. Mislim da će biti jaka konkurencija za startnu postavu, ali ima li išta ljepše i korisnije nego da se svi 'guramo' za isti cilj. Naravno, cilj kolektiva je poznat. O njemu će rukovodstvo kluba", kazuje Koprivica u svom prvom ovogodišnjem nastupu u medijima.

Uslijedio je telefonski poziv, dvije-tri riječi i dogovor je tu.

"Naravno! Lako se dogovoriti onima koji drže do riječi, a predsjednik Orašja je čestit i ozbiljan čovjek. I zna da je za mene riječ svetinja. Zato ću imati još jedan razgovor 'uživo' gdje ćemo se dogovoriti oko određenih generalija i detalja saradnje. Ne bi ni tu trebalo biti nikakvih problema", poručio je ovaj Sarajlija iz Modriče.

"Da, mnogi me pitaju kako Sarajlija iz Modriče. Uvijek i svakom objasnim da sam rođen u Ilidži prije nepune 23 godine i da sam odrastao u Modriči. Imam poštovanja prema svim klubovima za koje sam nastupao: Modriču, šamački Borac, Orašje. Mislim da sam u tim sredinama na svoj način stasavao i dozrijevao i da sam sada spreman i za najveća domaća ostvarenja", kaže on.

Robusni štoper kao da najavljuje borbu Orašja za šampionski tron i povratak u "elitu" BiH.

"Ja to nisam rekao, ali i ne bježim od toga. Žarko bih želio da se to ostvari. Nisam pola godine bio u Orašju. Znam da 'labudovi' igraju dobar, brz, moderan fudbal. Ne znam u kakvom je stanju ekipa, ne znam kakve su ambicije rukovodstva kluba. Sigurno je da se želi uvijek bolje i više. Angažovali su trenera Marka Stojića, pa iskusnog Darija Purića i Zorana Brkovića. Novi član Orašja je i Milovan Novaković. Eto, povratak sam ostvario i ja. Biće to lijepa i velika sportska porodica", zaključio je štoper Vlado Kprivica u novoj i ljepoj fudbalskoj priči koja će s proljeća da buja i raste.

I na uspjeh da miriše...

RAJOVIĆ- GOSPODIN!

Vlado Koprivica kaže da će mu u "gradu na Savi" nedostajati društvo Zorana Rajovića.

"Prošle godine smo svako jutro pili prve jutarnje kafe. Dijelio mi je dragocjene savjete kao najslađe poklone. Čovjek je gospodin. Iza njega je lijepa karijera koju bi poželio svaki mladi sportista. On skroman, uljudan, kao melem na ranu. Upoznao sam porodicu Rajović, sada su mi kao najrođeniji rod. Svaka im čast za sve. Zoran će uspjeti šta god da bude radio u životu, a znam da želi biti fudbalski menadžer", kaže Koprivica.