XS
SM
MD
LG
17.06.2017 Đ. Malešević

Pao i Zrinsjki

Košarkaši Igokee ostvarili su novu pobjedu u juniorskoj ligi Bosne i Hercegovine. Aleksandrovčani su u meču 17. kola savladali Zrinjski na domaćem terenu, rezultatom 84-67

Igokea je bolje otvorila susret. Dobrom igrom u odbrani, Igosi su prvi period igre riješili u svoju korist sa 20-14. U 2/4 Zrinjski je zaigrao mnogo bolje. Odbrana Mostaraca bila je na izuzetno visokom nivou. Iz dobre defanzive, Mostarci dolaze do preokreta i na odmor odlaze sa vodstvom 37-36. U 3/4 viđena je velika borba i izjednačena košarka. U takvoj igri bolje se snašla Igokea, koja je preokretom stigla do minimalne prednosti pred poslednjih deset minuta. U poslednjoj dionici na terenu je postojala samo ekipa Igokee. Gosti su ostali bez snage i domaći su to koristili. Igokea je igrala vrlo agresivno u odbrani a iz dobre defanzive domaći su stizali do lakih poena. Moćnom igrom u poslednjoj dionici, Igokea je na kraju došla do ubjedljive pobjede. Bilo je na kraju 84-67 ali je Zrinjski pružio veliki otpor favorizovanom domaćinu.

Igokea je dobila ovaj meč iako je imala lošiji šut iz igre. Domaći su šutirali 42% iz igre a Zrinjski 49%. I pored tako lošeg šuta, domaći su slavili a razlog je sjajan skok. Igokea je bila nadmoćna u skoku i imali su domaći 22 skoka više. To im je omogućilo mnogo drugih napada iz kojih su ukupno postigli 33 poena i može se sa sigurnošću reći da su ofanzivni skok i poeni nakon njega, donijeli trijumf Igokei.

Igokeu je do pobjede predvodio Ilić sa 18 poena i 11 skokova, Radosavljević je imao 16 poena a Janković je dodao 13. Zrinjski je predvodio Zelenika sa 19 postignutih poena.

Igokea je i dalje lider i jedini neporažen tim u ligi. Igosi u poslednjem kolu gostuju kod ekipe Sparsa a onda ih narednog vikenda ćeka i završni turnir juniorske lige, koji će se odigrati u Sarajevu.