XS
SM
MD
LG
23.02.2017 kkpartizan.rs

Paok zaustavio Partizan

Nedostajao je samo još "završni udarac" u poslednjem napadu za potpuni povratak Partizana sa -24. Nakon dvome ča crno-belih timova, PAOK ide dalje.

Još jedan duel crno-bele braće iz Soluna i Beograda, doneo je uzbudljivu utakmicu i neizvesnost do samog kraja. Iako desetkovani, usled povreda i zdravstvenih problema, košarkaši Partizana su smogli snage da se vrate u meč nakon ubedljivog vođstva gostiju pred 7.000 navijača u dvorani "Aleksandar Nikolić". Ipak, beogradski crno-beli nisu iskoristili poslednji napad za produžetak ili prolaz u narednu fazu takmičenja, pa će PAOK ići na dvomeč protiv Gran Kanarije. Posle velike borbe, meč u Beogradu završen je rezultatom 78:82 (16:18, 16:29, 18:17, 28:18)

Nakon meča, trener crno-belih Nenad Čanak je istakao da je ovo bila izuzetno teška noć za naš tim.

"Eliminacija u utakmici gde, ruku na srce, našom igrom većim delom nismo zaslužili prolaz. Većom borbom u poslednjoj četvrtini uspeli smo da dođemo na jedan posed do prolaza. Odigrali smo konfuzan poslednji napad, nismo ni šutnuli. Teško je sad precizno analizirati šta se desilo". - izjavio je Čanak.

Upitan da prokomentariše zdrvstveno stanje u ekipi kao i minutažu igrača na večerašnjem susretu, Čanak je rekao:

"Gordon je osetio bol u zadnjoj loži posle kupa, sve smo pokušali. Ratkovica je večeras došao sa tempera turom od 38 stepeni i dijarejom. Igrao je na svoju odgovornost, svaka mu čast na tome. Luković pored svih problema, temperature, imao je i smrtni slučaj u porodici. Andrić već tri dana ima temperaturu, a računamo kao da je zdrav. Nije ovo alibi, samo je važno pomenuti da bi se znalo kakve momke imamo u ekipi". - istakao je Čanak.

[su_youtube url=" https://youtu.be/pVtKGtIG_bI"]

Adin Vrabac naveo je da su crno-beli tek u finišu utakmice uspeli da zaigraju na prepoznatljivom nivou kada je borbenost u pitanju.

"Teška utakmica za nas, imamo već dosta problema sa virusom u ekipi. To nas je malo utišalo sa energijom. Ona nam je nedostajala. Na kraju smo uspeli da se podignemo, zaista je malo falilo. Atmosfera je stvarno bila odlična, žao mi je zbog navijača što nismo pobedili“. - rekao je Vrabac. 

Za manje od 48 sati, crno-bele očekuje duel sa Zadrom u ABA j.t.d. ligi, a u timu ponovo neće biti Hečera, Marinko vića, Koprivice i trenera Džikića dok će situacija sa ostatkom tima biti poznata u narednih četrdesetak sati.

Partizan NIS ;Robinson 7, Ratkovica 2, Vrabac 8, Tanasković, Veličković 19 (8 sk), Majstorović 2, Birčević 11 (7 sk), Andrić 11, Pot 11 (6 sk, 6 as), Gordon, Luković 7 (9 sk)

PAOK;Hrisikopulos 2, Konijaris, Cohlas, Margaritis 12, Mekfaden 26, Miljenović 2, Glinijadis 1, Karamanolis, Sajbert 16, Papadopulos, Pejners 15, Klenton 8