XS
SM
MD
LG

Orlići srušili Norvešku

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, za uzrast do 21 godine savladala je na svom terenu ekipu Norveške sa 2:0 u prvom meču baraža za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljsko

Srbija – Norveška 2:0 (1:0)
Strelci: 1:0 – Đurđević u 6, 2:0 – Harelsajd 69. autogol. Stadion: Partizana. Gledalaca: 10.000. Sudija: Majkl Oliver (Engleska) SRBIJA: V. Milinković-Savić, Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov, Maksimović, Lukić, Gaćinović (od 62. Živković), S. Milinković-Savić, Ninković (od 81. Meleg), Đurđević (od 74. Čavrić). NORVEŠKA: Rozbah, Hareldsajd, Selnes, Rošted (od 82. Glesnes), Meling, Zahid (od 60. Torzbi), Trondsen, Fosum, Eliunusi, Beriša, Odegard (od 90+1 Sorlot).
  Već u šestom minutu „orlići“ su došli do prednosti, a za to se pobrinuo Uroš Đurđević, koji je odlično iskoristio pas Sergeja Milinković-Savića i lako matirao golmana Norveške – 1:0. Nije taj rani pogodak dodatno motivisao naše igrače, koji su gostu sa Skandindavskog poluostrva olako prepustitli inicijativu. Ritam utakmice u prvih 45 minuta nije bio intenzivan, ali uspeli su Norvežani da povremeno zaprete golu Srbije, međutim nijedan od tih udaraca nije bio dovoljno dobar da se rezultat na semaforu promeni. Najbolju šansu za goste propustio je Beriša, čiji je pokušaj u samoj završnici prvog poluvremena zaustavio Vanja Milinković-Savić. Ritam u nastavku se nije menjao, ali se lopta u ovom periodu više nalazila u nogama domaćina, koji je polako preuzimao kontrolu na meču. Ulazak Andrije Živkovića na teren u 62. minutu pokrenuo je niz akcija za našu reprezentaciju, a jedna od njih je, pomalo srećno urodila plodom. Upravo je Živković u 69. minutu prošao po desnoj strani, i loptu ubacio u kazneni prostor gostiju slabijom desnom nogom, nakon čega je nespretnom reakcijom Hareldsajd zatresao svoju mrežu – 2:0. [su_youtube url=" https://youtu.be/0JYsCCAG0wY"] Borba se rasplamsala tek u poslednjih pet minuta, prilike su se nizale kako na jednoj, tako i na drugoj strani, međutim promene rezultata nije bilo, pa će na put u Norvešku Orlići ići sa dva gola prednosti. Neće izabranici Tomislava Sivića imati mnogo vremena za odmor, pošto je revanš zakazan već za 15. novembar, kad će Norvežani u Dramenu ugostiti Orliće.