XS
SM
MD
LG
08.11.2016 Jagoš Jagoš

Ognjen Vranješ: Treba nam pobjeda

Pripreme reprezentativaca BiH počelu su prema planu selektora Mehmeda Baždarevića i njegovih saradnika. Nakon okupljanja u ponedjeljak, u utorak su odrađena dva treninga, jedan jutarnji a prije podnevnog novinarima se obratio Ognjen Vranješ, igrač odbrana ruskog superligaša Toma iz Tomska.

-Već smo igrali sa Grčkom i dobro ih poznajemo, upoznati sa njihovom formom, ali da dolazi samo pobjeda naše selekcije. Domaćinu nedostaje nekoliko igrača, ali naš je imperativ da ovu utakmicu dobijemo. U dana šnjem fudbalu nema loše ekipe, ali mi znamo naš cilj, bili bolji od Grka i sada i na kraju kvalifikacija – rekao je Ognjen  Vranješ i dodao:

-Izuzetno cijenimo reprezentaciju Grčke, i ovo nam je jedna od najvažnijih utakmica.

Uprkos povredi koju je zadobio, Vranješ je već drugog dana okupljanja u Zenici odradio trening punim intenzitetom tako da će biti spreman za utakmicu. Inače, ovaj pouzdani igrač odbrane Zmajeva dobro se sjeća Atine i igre  bez golova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu u jesen 2013. Tada je Vranješ u prvom dijelu izgubio loptu, Grci su pogodili stativu a svi su mislili da će selektor Safet Sušić zamijeniti Vranješa, ali Sušić ga je ostavio u igru i dobio odličnog igrača, koji je do sada odigrao 25 utakmicu u dresu reprezentacije.