XS
SM
MD
LG

Sosijedad zaposlio beskućnika

Fudbalska igra ima moć da vas iznenadi svakoga dana, na svakoj utakmici, u svakom napadu. Međutim, to nije prerogativ samo fudbalera. I fudbalski dužnosnici i vlastodršci, iako često na lošem glasu (koliko je to opravdano neka ostane tema za neki drugi put), umeju itekako pozi tivno da iznenade...

 Real sosijedad zaposlio je Rubena, gospodina od 35 godina, koji je sa svojim psom Mundom spavao ispred „Anoete“, stadiona baskijskog kluba. Sosijedad je ovom beskućniku ponudio pri vremeno zaposlenje u službi održavanja stadiona, u dužini od dva meseca.

„Već sam počeo da verujem da ne postoje ovoliko dobri ljudi. Nakon toliko padova, izgubi se nada", rekao je Ruben, prenosi „Marka“.

Već sada se navodi da će Rubenu svakako biti produžen ugovor, ukoliko se pokaže dobrim u svom poslu. Ako sve ispadne kako je zamišljeno, Ruben će moći da pronađe smeštaj za sebe i konačno napusti ulice San Sebastijana.

Ruben je osam meseci živeo ispred „Anoete“. Nekadašnji susedi u bariju (četvrti) Amara Beri pomagali su mu, poklanjajući mu odeću i davajući mu novac. Sada više ne mogu da ga prona đu na ulici, zauzet je na svom novom poslu.