XS
SM
MD
LG
14.07.2015 telegraf.rs

Minimalna pobeda Partizana


Mučio se Partizan puna 83. minuta protiv Dile, stvarao prilike iz igre i bio bolji rival, ali su do pobede protiv gruzijskog šampiona stigli iz prekida – fenomenalnog slobodnog udarca koji je izveo Stefan Babović – 1:0 (0:0).
Tim golom Babović je doneo značajan trijumf crno-belima u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i donekle umanjio pritisak pred put u Gori za sedam dana. Jer, protivnik skoro ništa od fudbala nije pokazao u Humskoj i sa ovakvim pristupom igri neće imati šta da traži protiv crno-belih.
Da su se računale šanse i korneri, Partizan bi zabeležio najubedljiviju pobedu u istoriji kvalifikacija. Kao osice su crno-beli napadali, ali je golman Ševčenko rukometnim odbranama spašavao gol svog tima. U pomenutom 83. minutu nije mogao ništa, a bio je savladan i u nadoknadi vremena. Međutim, lopta nije htela u gol PARTIZAN – DILA GORI 1:0 (Babović 83) PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, N. Petrović, Ćirković, Balažic, Brašanac, Babović, Ninković (S. Ilić 72), Jevtović, Oumaru (Živković 60), Božinov (Šaponjić 77) DILA GORI: Ševčenko, Kurcilava, Kvahadze, Kvirkvelia, Navalovski, Papava, Palavandišvili, Razmadze, Iluridze, Gvalija, Marcvaldze (Džarira 83)