XS
SM
MD
LG
26.07.2017 Administrator DC

Miljuš zamjenik gradonačlenika Prijedora

Jedan od najboljih rukometaša Grada Prijedora Aleksandar Miljuš izabran je za zamenika gradonačelnika Milenka Đakovića, jednoglasnom odlukom skupštinskih delegata. On je na ovoj funkciji, kao odbornik SNSD-a, zamenio iznenada preminulog Dragu Tadića, a od 22. maja ova funkcija je bila upražnjena.

Aleksandar Miljuš je dgogodišnji rukometaš Prijedora, potiče iz čuvene rukometne porodice iz Grada na Sani, a vuče poreklo iz Lušci Palanke, podno Grmeča. Njegov otac Dušan je pionir rukometnog sporta u Prijedoru, a brat Nebojša takođe je igrao rukomet sa mnogo uspeha, sada imaju i naslednike sinove, Andreja i Milana koji takođe druguju sa rukometnom loptom.

Inače, Aleksandar Miljuš je po struci specijalista dečije hirurgije, od 2010. godine obavlja funkciju šefa kancelarije Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. U drugom mandatu je odbornik Skupštine Grada Prijedor, a bio je član one slavne generacije RK Prijedor koja se devedesetih godina prošlog veka borila s banjalučkim Borcem za trofeje u Republici Srpskoj. Trenutno je predsedik priejdorskog preijerligaša i član upravih odbora rukometnih saveza Republike Srpske i BiH.

Grad Prijedor ima čast, ali ujedno i privilegiju, da ga u ovom četverogodišnjem mandatu vode dvojica nekadašnjih sportista. Gradonačelnik Priedora Milenko Đaković je ekada bio gola Rudara iz Ljubije, a kasnije karatista i džudista,piše današnmji Sportski žurnal.
 

Aleksandar Miljuš i Milenko Đaković